Thursday, May 26, 2016

rawatan lintah

Assalamualaikum 1545 26052016

Jalan-jalan kat google images cari "bekam muka" tetiba terserempak muka yang agak dikenali 

erkkk (sumber: google)

Kenai dak? 

Euw.. aaa geli pulak han tengok ada lintah ataih muka dia.. 

Ni entry 2011. 5 tahun lepas! Baru jumpa. 

Hee hai kakshida 

Kakak ni banyak resepi tau blog dia. tak padan dgn haluih!

P lawat sat k??



kedai manik

assalamualaikum 1026 26052016

teringin nak terjah tempat ini. rupanya dekat mydin usj one je.. emm satu hari nanti


dari sini :link



Thursday, May 12, 2016

Entah

Assalamualaikum 2024 may 12th, 2016

Entah. . Minggu ni macam ada urge untuk melompat lebih tinggi. Tapi.. manusia memang suka bertapi-tapi kan. Nak melompat pun kena ada daya usaha. Dan pemangkin-pemangkin lain demi menjayakan impian tu.

Friday, May 6, 2016

Mimpi

Assalamualaikum 1214 06052016

Kadang-kadang kita bermimpi. Kadang indah kadang ngeri. Bila ngeri mungkin tak basuh kaki. Bila indah rasa tak berpijak di bumi.

Hairan bila mimpi umpama mengikut kata hati. Andai mau kesudahan yang begini, ia jadi begini. Jika mau kesudahan yang begitu, ia pun jadilah begitu.

Mimpi juga kadang-kadang mempunyai kuasa untuk menetapkan diri dan menjadi lebih berani.

Tapi itu mimpi. Kesudahan yang paling luar biasa pun boleh berlaku,

Bagaimana dengan realiti?

Realiti sepatutnya susah untuk dijangka tetapi ada juga yang mampu membuat ramalan berdasarkan keadaan yang hampir sama pernah dialami sebelumnya. Ilmu ini kita panggil pengalaman,

Dengan pengalaman keadaan yang sukar dan kusut mungkin dapat ditangani dengan baik apabila kita tahu cara menyelesaikannya. Tambahan pula apabila seseorang itu sabar dan tak berputus asa menyelesaikan sesuatu perkara. Mungkin ianya tidak mudah tetapi kerana sabar, apa pun keputusannya, akan menjadi indah apabila hati redha.

Insya Allah


Wednesday, May 4, 2016

Sila ambil perhatian

Assalamualaikum 1037 4 May 2016


OK.. pertama sekali nak beritahu yang han suka lagu ni. selama hidup ni asyik ingat lagu ni lagu Air Supply rupanya Bryan Adams je. Haha.. nampak tak han tak peduli sangat pasal retis? hehehe.. Yang penting lagu tu sedap dan ada maksud tersendiri. So lagu ni emm enjoy jelah ye.. 


Look into my eyes – you will see
What you mean to me.
Search your heart, search your soul
And when you find me there you'll search no more.

Don't tell me it's not worth tryin' for.
You can't tell me it's not worth dyin' for.
You know it's true:
Everything I do, I do it for you.

Look into your heart – you will find
There's nothin' there to hide.
Take me as I am, take my life.
I would give it all, I would sacrifice.

Don't tell me it's not worth fightin' for
I can't help it, there's nothin' I want more
You know it's true:
Everything I do, I do it for you, oh, yeah.

There's no love like your love
And no other could give more love.
There's nowhere unless you're there
All the time, all the way, yeah.

Look into your heart, baby...

Oh, you can't tell me it's not worth tryin' for.
I can't help it, there's nothin' I want more.

Yeah, I would fight for you, I'd lie for you,
Walk the wire for you, yeah, I'd die for you.

You know it's true:
Everything I do, oh, I do it for you.

Everything I do, darling.
You will see it's true.
You will see it's true.
Yeah!
Search your heart and your soul
You can't tell it's not worth dying for
I'll be there
I'd walk the fire for you
I'd die for you
Oh, yeah.
I'm going all the time, all the way.


Bryan adams

source: http://www.azlyrics.com/