Monday, February 22, 2016

nasik lemak

Assalamualaikum 22022016 0927

i made nasik lemak but i didn't realize that the gas can was empty. (must be my housemate (my cousin, leha); and she didn't inform me). we have gas cylinder stove but we didn't replace the cylinder yet because we didn't cook as frequent as before. so...... our nasik lemak today was totally cooked using conventional rice cooker. (yeah just like in college) 

1. rice
2. fried anchovies
3. chilli sambal
4. hard boiled egg

and the nasik lemak turned out well but the sambal.. wasssssss so so la.. bawang tak mau garing elok!! grr.. and :'( 

tapi bawak jugak ke pejabat... huhu dan letak kat kete crush kt rumah dia. #kbye

(gedik kan? hahahaha.. ade ak kisah?)

oh i didn't took the picture la.. sebab subuh sepie sapa lak nak ambik gambo takde enough lighting kan??

so han share yg ade kat instagram boleh je kan? tapi masa ni masak telur goreng mata kobau

A photo posted by @haniekunie on


ha ambik hang 

k.. k.. sebelum han terlupa.. ni video chare2 membuat ikan bawal dari sampul angpow. cantik sampul angpow.. cam rugi je buang begitu sahaja tanpa main2 dulu. hehehe.. cousin han, nana yang request.

mainan zaman kekanak. dulu takde ipad ipod ke ape ke.. main le segale benda yang boleh dicapai kenn en en.. 


video ad hoc

No comments:

Post a Comment

Han suka kalau korang komen