Friday, October 23, 2015

Mekonie debom

Assalamualaikum 23102015 1144
Ai penat menaip ttbe hilang semua. Stress kejap kakak hani ni. Hari ni cerite besornye mekonie masuk sokabor lagi.. berita disebarkan oleh penghuni kg bunian, aan

snapshot ihsan drpd cikgu aan

Kenai kan artis berkerudung merah tersebut? Ha tu lah mekonie atau onipipah nama manja dari kakak hani. Hehe. Ala tomei tomei dia.

Buat kali kedua beliau muncul di dada akhbar pada hari ni. Kalau dulu dia Kat Utusan, la ni dia dipaparkan Kat Harian Metro. Mainstream newspaper k bukan zine atau buletin sekolah.
Mekonie sekarang sudah semacam suatu brand. Terutama kalau bercerita tentang pengembaraan atau pelancongan. Orang Melayu kata travelling.

kalau korang baca blog dia letopkeypad.blogspot.com 

ehhhhhh chop3.. sekarang MEKONIE.COM hokeh?? memang meletop2 dah jd mekonie.com haaa..

k sambung.. kalau korang baca blog dia mekonie.com, memang korang akan jumpa banyak info pasal tempat-tempat menarik yang dia jejakkan kaki atau cecah kaki ke hirup udara ke.. Sekarang lebih aktif bila dah ada #projektravel. Kemende pulak projektravel tu? Yang tu korang kenalah baca kat mekonie.com. tanya kakak hani bukan boleh jawab sangat pun. :D

DANNNNNN..

Korang pun sebenarnya boleh join #projektravel tu.. Best tau jalan sana sini. Tengok tempat orang, rasa masakan tradisi atau yang terkenal kat sesuatu tempat tu, kenal kawan-kawan baru manalah tahu kalau ada yang #foreveralone tu kot dapat #bff ke jodoh ke.. kannnn.. 

Oklah kakak hani baik hati ni..

snapshot blog mekonie.com

Bila dah jumpa blog ni, tekan kat tab "projek travel" tu nanti korang tau lah..

Selain lancong-lancong, onipipah ada jugak buat food review, lifestyle updates dan lain-lain. Bukan review kosong or scripted ok? dia guna jugak. Haaaa ingat sonang ke kerja blogger? Bukan sekadar keypad warrior kalau ada yang ropitu #mohonclash jele dengan career suci ni ok?

So, buat cik onipipah semoga maju jaya hendaknye dan boleh blog sampai akhir hayat. aamiin.

Love you bebeh.. :) <3 <3 <3 

Uuuu lama tak jumpa dan meroyan bersama-sama.. 






#kelabmekonie for the world 

HAHAHAHAHA



   







4 comments:

  1. hestekkkkk tu wehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! geram aku..jumpa nanti siap ahhhh,hahahaha.... btw,tq so much kak hani ! Ya Allah diri sendiri pun tak sempat blog lagi,terharuuuuuu ah cenggini !

    ReplyDelete
  2. Hurm. Kak Han kita ni bila pulak nak featured cenggini? Hihihi.

    Nanti Pisyek beli majalah tau. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kakak hani pemalu la.. takyah la masuk paper ke magazine ke.. hehehe

      Delete

Han suka kalau korang komen