Friday, October 23, 2015

Mekonie debom

Assalamualaikum 23102015 1144
Ai penat menaip ttbe hilang semua. Stress kejap kakak hani ni. Hari ni cerite besornye mekonie masuk sokabor lagi.. berita disebarkan oleh penghuni kg bunian, aan

snapshot ihsan drpd cikgu aan

Kenai kan artis berkerudung merah tersebut? Ha tu lah mekonie atau onipipah nama manja dari kakak hani. Hehe. Ala tomei tomei dia.

Buat kali kedua beliau muncul di dada akhbar pada hari ni. Kalau dulu dia Kat Utusan, la ni dia dipaparkan Kat Harian Metro. Mainstream newspaper k bukan zine atau buletin sekolah.
Mekonie sekarang sudah semacam suatu brand. Terutama kalau bercerita tentang pengembaraan atau pelancongan. Orang Melayu kata travelling.

kalau korang baca blog dia letopkeypad.blogspot.com 

ehhhhhh chop3.. sekarang MEKONIE.COM hokeh?? memang meletop2 dah jd mekonie.com haaa..

k sambung.. kalau korang baca blog dia mekonie.com, memang korang akan jumpa banyak info pasal tempat-tempat menarik yang dia jejakkan kaki atau cecah kaki ke hirup udara ke.. Sekarang lebih aktif bila dah ada #projektravel. Kemende pulak projektravel tu? Yang tu korang kenalah baca kat mekonie.com. tanya kakak hani bukan boleh jawab sangat pun. :D

DANNNNNN..

Korang pun sebenarnya boleh join #projektravel tu.. Best tau jalan sana sini. Tengok tempat orang, rasa masakan tradisi atau yang terkenal kat sesuatu tempat tu, kenal kawan-kawan baru manalah tahu kalau ada yang #foreveralone tu kot dapat #bff ke jodoh ke.. kannnn.. 

Oklah kakak hani baik hati ni..

snapshot blog mekonie.com

Bila dah jumpa blog ni, tekan kat tab "projek travel" tu nanti korang tau lah..

Selain lancong-lancong, onipipah ada jugak buat food review, lifestyle updates dan lain-lain. Bukan review kosong or scripted ok? dia guna jugak. Haaaa ingat sonang ke kerja blogger? Bukan sekadar keypad warrior kalau ada yang ropitu #mohonclash jele dengan career suci ni ok?

So, buat cik onipipah semoga maju jaya hendaknye dan boleh blog sampai akhir hayat. aamiin.

Love you bebeh.. :) <3 <3 <3 

Uuuu lama tak jumpa dan meroyan bersama-sama.. 






#kelabmekonie for the world 

HAHAHAHAHA



   







Wednesday, October 21, 2015

What if

Do you remember the song called "what if"? 
:)
The questions:
1) What if....
2) What if....
.
.
.
.
1001) What if....
Neither you nor I know the answers..
My advice is just keep going and trust-binding and continuously praying...
That we'll someday find that sweet beginning. 
Till then let's continue being charming.
Hahaha
This is #ourthing


WHAT IF

What if I give you my smile?Are you gonna stay for a while?What if I put you in my dreams tonight?Are you gonna stay until it's bright?

What if I give you my story?Are you gonna listen to me?What if I give you my heart?Are we never gonna be apart?

Come on baby try harderCome on baby light my fireCome on baby be mine'Cause you're the one I wanted to be

What if I do ignore youWill you just walk away and cry?What if I did disappoint you?Are you gonna say goodbye?

Come on baby try harderCome on baby light my fireCome on baby be mine'Cause you're the one I wanted to be

What if I try to catch flying snitch?Are you gonna come with me?What if I give you my song?Are we gonna sing along?

Come on baby try harderCome on baby light my fireCome on baby be mine'Cause you're the one I wanted to be

What if you leave me right here?I'm right here and waiting for you
source: http://lirik.kapanlagi.com/artis/mocca/whati_if

Monday, October 12, 2015

The object of my affection

Assalamualaikum 1040 12 oct 2015

Here is one of my favourite songs by Mocca. 

Mocca is band from Indonesia I firstly saw on "Chocolate" a Korean talkshow. 

Sadly, like other talented band with good music, this band also drowned in the sea of mainstream-manufactured-music playing bands, and I can say they gained more popularity in Korea. The songs are mostly in English and maybe it's one of the reasons why they are not really been accepted in their homeland.

Check this out: 





THE OBJECT OF MY AFFECTION

life would be sweeter
if I just knew things better
so why did I get slammed by the door
should I look for another
or should I choose the other man
things may turn out differently

if we can't be together
I think I can't be bothered
but why do I keep thinking of you
I never wanted this to happen
but it feels like I'm in heaven or hell
every time you are near

you're the object of my affection
I'm longing for your attention
you're the one that I've been clinging to
you're eyes are filled with passion
is this just a physical reaction?
who cares
I think that we're meant to be

....

and this song is for...nobody


:)


Sunday, October 4, 2015

Percaya tak?

Assalamualaikum

updated: 1103 05152015

k han bosan dok office

maka...


Percaya tak bukan Kat instagram je boleh jual barang? Selain Facebook, etsy, eBay, lelong, mudah dan tah mana2 lagi, TWITTER pun boleh je jadi medan berjual beli. Haaaa tengok gambar tu kalau tak caye.. 


---------------------------------------------


Ok ok. (hi rizzu bambear!
Sebab apa han pilih muna rahimah untuk feature kali ni? 

Sebab dia guna jerebu untuk hasilkan effect ala2 luonegeri kat gambo2 deme ni ha.. 









lawa kan???

aaa jeles. 

Sebenarnya nak share sikit je pasal photographer tak berapa kecik yang tiba-tiba viral kat media sosial disebabkan gambar berjerebu yang diambilnya ni. Gambar post-wedding kalau tak salah han.. 

1. Dikenali sebagai muna rahimah

2. Kawan dia nurul Diana

3. Ahli blogger perak (pemalas gila admin)

4. Orang ipoh

5. Tak caye diri dia comel

6. Photographer berbakat tak padan usia

Tapi tapi tapi.. 

Slot dia sampai akhir tahun ni dah penuh ok. 


Tapi tak pastilah kalau nak jumpa minum2 kopi coffeeking sambil nyembang dia layan la kot. Kalau tak busy.
  
#hohohoho

Check her arts out:

Twitter: @munarahimah
Fb: muna rahimah
Other search: the dope photography

Demi kecantikan FOTOCINTA anda


---------------------------------------------------------


yang kenal lebih dekat dengan dia, click link kat bawah ni

http://www.munarahimah.com/