Friday, May 29, 2015

Hujan

Ribut lagi. Ribu-ribu air titis ke bumi. Basah bumi takung penuh. Terima kasih.

Kala hati ribut. Takung mata penuh lagi. Kasih aku terima.

Saturday, May 23, 2015

Beetalk

23 mei 2015 07:26

Assalamualaikum. Perut saya lapar. :p

Baru2 Han installed beetalk kt henpon ni. Ok la. Lebih kurang je macam app bersembang yang lain. Tapi yang seangkatan dgn wechat dan tinder. Means that you can look around for potential new friends. Boleh detect pengguna yang berada sekeliling kau la maksudnya.

Asalnya Maria, my colleague yang introduce. Pastu suruh Han download. So out of curiosity, terdownload la. Poyo. :p

Rupa-rupanya app ni macam gabungan tinder, telegram, snapchat, line, whatsapp, wechat dan tah apa-apa lagi. Han paling suka fungsi doodle. Lebih laju dari snapchat. Dari segi fungsi add friends pulak, sesiapa pun boleh add kita. Kalau nak approve, kau terima je. Kalau kau tengok profile dia aneh, tak kena dengan selera kau dan berbahaya, kau tekan je pangkah. Dia tak tahu pun kalau kau pangkah dia. Haha agak x jujur kan?

App ni tak save gambo, atau apa2 yang korang tengok kat club korang tu. Oh club ialah groupchat cam whatsapp tu. Tapi whatsapp dia autosave kan? Pastu semak gallery korang kan? Beetalk tak camtu unless kau tekan save to phone/gallery. Ah tak ingat. So sedikit sama dengan app telegram.

Kau boleh tentukan jantina dan range umur kawan yang kau nak add tu. biasalah kalau lelaki nak add kawan perempuan begitu juga vice versa. Yang lelaki cari lelaki dan perempuan cari perempuan pun ada 'mutual interest' katanya.

Lepas tu ada banyak forum untuk disertai. Forum hati sepi la.. kaki panjat gunung la.. macam-macam ada. Boleh jugak add friend dari sana. Tak semestinya look around. Kawan-kawan yang kau dah kenal, kau boleh synchronize dari contact list henpon kau tu. (tapi Han tak tekan lagi)

Ada juga fungsi 'buzz' untuk kau luahkan perasaan: voice note ke, doodle ke, gambo ke, kata2 hikmah ke.. ha terpulanglah kat hang.

K lapar..

Eh. Hehe. Tapi bahaya sikit app ni dia terus detect dan broadcast the nearest place kau duduk kat mana masa kau gunaa app ni. Of course lah kan, kalau tak camne kau ada di subang jaya, dia detect orang Kat subang jaya jugak? (Han ada friend yang duduk di lorong depan rumah ni je). So kalau korang post anything, selain alamat tu keluar dari mulut, atau tulisan korang, korang kena make sure korang off tanda location tu ok? Kang kau Buzz kata sepi lah ape lah kat rumah diam2 ada orang datang teman lak. Scary spooky!

Ok. Jujurnya. Ramai yang add application ni sebab nak cari kawan baru atau cari jodoh kononnya. Ada yang happy sangat jumpa orang yang Hensem, cantik, comel, rajin melayan, ajak dating and so on. Tapi please please please be very careful. Jangan cepat sangat percaya orang. Mana tahu kau niat baik, dia pulak bertopeng acah baik. Kalau nak juga keluar, beritahu family, atau ada counter measure korang sendiri la kan. Ajak ke  tempat ramai orang ke.. dengan kawan-kawan lain ke. Yelah kalau dia betul ikhlas takde agenda lain, mesti ok je kalau kau ajak nenek kau pergi sama kan?

Oh korang tak faham kenapa dia macam apps lain yang Han sebut Kat atas tu, korang boleh download semua dan buat perbandingan sendiri. Atau sekurang-kurangnya Baca app description kat app store/ Google play tu.

Yeah memang Han banyak install app sembang ni. Ada yang selesa pakai different app.

* warisan wanita terakhir - teacher's pet @suriafmmalaysia *

Alright, ni pengalaman Han setelah seminggu install beetalk. Pernah juga meet up dengan seorang doctor sjmc ni. Tapi tak ada apa-apa ok? Saja je keluar makan. Lepas tu masing-masing senyap seribu bahasa. Terima kasih kepada rahim kaki pancing dan yeop freelancer sebab take care dari jauh haha. Manalah nak tau kan. Malang tak berbau. 

So korang try la app ni. Kalau korang tere, ha carilah Han kat sana.

Tu je nak share. Sat g nak p office. :D

Bangun! Jangan tido lepas subuh lah! Tengahari nanti boleh.

Sunday, May 17, 2015

Comel amatnya..


Selalu milikmu

Lirik Lagu Selalu Milikmu : Randy Pangalila &Marsha

Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memilikimu anugerah untukku
Meskipun ku tau
Tak pernah kau menjadi milikku

Mencintaimu sepenuh jiwaku
Memilikimu bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memilikimu bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

Akankah kita akan bersatu
Jalani cinta ini

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Lirik Lagu Selalu Milikmu : Randy Pangalila & Marsha @ Lirikami

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/11/lirik-lagu-selalu-milikmu-randy.html#ixzz3aNDUDMuS

Saturday, May 16, 2015

Rindu - Shae dan nukilan

16 mei 2015 09:44

https://youtu.be/xswQPlOjsL8

Best owh dengar lagu ni time bawak kereta. Betul rindu kat orang2 tersayang. Wakaka.. ikhlas k..

Sapa nama perempuan nukilan ni. Kiut lak Han tengok. :D

Friday, May 15, 2015

MeleTOP - Persembahan LIVE Stacy ft. Altimet 'Not For Sale' Ep128 [14.4....

15 mei 15 22:32


penyanyi ni, si stacy, lagu dia sering buat han nyanyi sama, lagu balada ke, lagu rancak menari ke.. dia memang berbakat. ingat senang ke nak menari sambil menyanyi? 

video klip ni anehhhhhh sangat tarian dia kelihatannya untuk perempuan, musanna.. haha tapi penari dia semua lelaki. wakaka. 

tentang lirik, ehem, tak nak ke dibelanja mewah sebegitu? han mata duitan. mesti suka. tapi kalau berulit wang kekayaan je, tapi hati luka sentiasa buat apa kan? sexy tau lagu ni.. 

tentang rap altimet. banyak parts yang han suka. tapi yang paling suka ialah "jom pergi shopping". ade sape2 nak ajak han shopping tak??? :P

Bunga Citra Lestari - Wanita Terbahagia | Official Video

15 mei 15 22:22







Ok.



Compare dengan klip video Elizabeth Tan tadi, yang ini memang banyak scene selfie yang begitu intimate; bukan dari segi perhubungan tapi dari segi penyampaian. Hampir peribadi. dan sememangnya sesuai untuk fokus kepada penyanyi sahaja pun. satu lagi video kesukaan han.

Elizabeth Tan - Knock Knock (Official Music Video)

15 mei 15 22:20









k.




Wahai pembaca,




ketahuilah bahawa han agak suka video klip ni.





cuma kalau boleh kalau ada dance macam ni kan lebih baik beri pandangan lebih luas.





tak payahla fokus terus pada penyanyi saja.





Sekian terima kasih

rahsia

fifteenth of may twenty fifteen 13:30

 let me tell you a story...


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 umm maybe later



so after a while..


i notice your lack of words. Tragedi Oktober.


Thursday, May 14, 2015

Chicken strips

15 Mei 2015 21:38

Malam ni masak simple saja. Maleh nak pening2

Bahan2:
Dada ayam dihiris nipis 1/2 inci
Tepung gandum
Tepung jagung
Mixed herb
Chilli flakes
Garam

Cara2:
Keringkan Dada ayam dengan kitchen towel. Buang kitchen towel.

Gaul semua. Deep fry.

Dah nampak elok masak, angkat, toskan.

Boleh dicicah dengan sos cili mama atau Gaul dengan mixed salad dan kewpie dressing.

Sekian, terima kasih.

Pilot cafe

13 Mei 2015 Rabu 23:09

Maka, tadi malam han pergi la tengok Abang Fahrin Ahmad :P kat Sunway Pyramid. Ehem. Tengok filem Pilot Cafe la. 

Aaa ye han tau dah terlambat. Haha. Anyways han tulis review ni bukannya untuk promote filem tu. Tapi saja2 je. Han rasa ni mungkin hari terakhir filem ditayangkan di panggung TGV, Sunway Pyramid. Hm.. dapat jugak tengok. Sedih toi filem Melayu kat Malaysia ni selalu tak mendapat tempat di hati penonton. 


So han kongsikan di sini part paling menarik siri pertama Pilot Cafe ni,

"Walaupun saya tak mampu memiliki awak, cukuplah dengan rasa cinta yang saya ada"


K tu je. hahaha


Lepas tu wajah Izarra Aisyah. WAJAH ye. kelas! kulit murni kau! Fahrin model garnier for men pun tak selicin tu. Haha ada maaf la. Kulit lelaki kan.. Maksud han takde la nak licin terlampau cam pompuan kan. tapi kehenseman beliau memang tak terjejas lah. Ai hensem. 

Barisan penonton kat depan, menggeletis pula kutengok. Ye la sebaris semua anak dara yang minat Abang Fahrin. Ehem, han pun. Tapi takde la shrieking kan. :P 

Lakonan pelakon semua bolehlah tahan. Plot paling berkesan ialah semasa ayah Maya (Izarra) menyatakan kekecewaannya setelah Maya melarikan diri dari rumah. Itu je.

Tarikan filem ni ialah Lawfar. haha Neelofa. ya dia cantik. Secantik uniform FA dalam filem pilot cafe tu. 

nak kasi bintang ke filem ni? tak nak bagi bintang. Plot putus2.

Kemon filem melayu.. Tolonglah lebih cantik dan smooth lagi kesinambungannya. 

Dan untuk Abang Fahrin tolonglah bagi dia watak yang mencabar sikit. Asyik bercinta je. Rugi badannya sasa begitu asyik main perasaan je.


P/S: Tahniah atas perkahwinan anda Abang Fahrin. haha. Wish kali ketiga.








Tuesday, May 12, 2015

lenovo 2011

Selasa 12 Mei 2015 23:11

bila ngadap laptop mulalah rasa macam nak 

touch je screen kat depan ni.. 

tapi....... 

bila dah sentuh, tersedar.. ini bukan tablet

 atau laptop touch screen =.="



tah lawak yang han hadapi sendiri dalam bilik ni.. laptop ni ada sejak 2011. tah bulan berapa..

lenovo jah!

Saturday, May 2, 2015

She : Happy Labour day

May second two zero one five one AM

She's on breathing support last afternoon. Gasping for air. Her mouth opened bigger than usual. Now she's struggling breathing normally.

There were empty snacks packets in the room and I counted the sugar content.. should have mounting 61 teaspoons of sugar. Imagine this much of sugar intake for a patient like her in a week. Not to mention other sugar happened to be in other types of food taken. Those are the culprits of her condition.

ICU. Her sanctuary.

Ayah announced from her last ICU admission that after that there will be no more special treatment. He'll grant admission to government hospital only. But you know, the power love can break any promises. How can they as parents not giving the best for their children? Looking at them I really don't understand how can a human even have a heart to left their babies anywhere after having it in their wombs for certain months? Or raise the kids just to abuse them unthinkably? They aren't human. I know. They're masked devils, right?

Can't she think properly? Has she really loses her mind? Does she really really really wants to die? Are we that unimportant for her?

Everybody is still worries about her. Telling her everything to fight her  conditions. But she chooses to follow just her heart. And worries us.

And now I have my own distress. I can't know how, or what to do. Turning to the ONE. Only Him. All I can do, was damping the mat I forehead.

For everything. My mind made me to stop clinging to bodies. And I hope my heart can do that to.

Am not happy. Whatever you can see me now is not the mirror of whatever is happening inside.


God, I, we love her. Please let her stay with us for a long while. But if it's for her best, then.. who am I to stop You?


La tahzan ya qalb. Innallahama'ana. I trust only You.