Tuesday, March 17, 2015

Subang jaya 26℃

Selasa 17 Mac 2015 0448

Macam biasa terjaga pada jam 0400. Ada plan baru bpian nak ke Pulau Redang pada cuti hari Malaysia kalau x silap. Ye suka. Haha.

Tapi kan. Belum pasti lagi tarikh nikah adik Han, Safi tu. Dah nak masuk bulan 4 pun Han x pasti lagi. Teruk ke tak? Tapi serius cam takde ape sangat je. Dia pun sibuk cari duit. Em maybe sebab kitorang majlis belah laki kot. Maka takdela nampak beria sangat ye dak? Dan ade sikit2 problem dalaman keluarga; biasalah. Tapi ok sajok. Insya Allah.

Semalam petang jumpa ayah di restoran jejantas Sg. Buloh. Haha ghindu. Mak ada. Sya ada. Peluk2 la kite. Haha. Lama peluk ayah. Jalan 3 minit peluk pinggang. Wakaka.

#anaksulungterlebihmanja

Mula2 nak menyelap jugak ingat dorang nk balik terus. Nasib baik tunggu. Huhu. Ayah kata Han kena buang temper. Seriously Han reti temper time dengan family je. Dengan orang lain reti senyum je. Haha. B o d o h. 

Wakaka mak tak beragak tanya soalan cepugangsa. Camna nak jawab tak tau. Huhu.

No. Hahahaha. Tentang seseorang tu. Terus jelah percaya pada Allah. :) tak berani nak komen apa. Han teruskan je ikut flow yang ada.

22 Mac nanti birthday ayah. Nak balik ipoh. Tapi 21 Maria ajak pergi Johor. Sian lak. Sapa nak teman dia?

Kerja ok. Kadang2 boring. Kelakar bila pilih kerja ni sebab nak ada cuti weekend. Gaji cukup makan. Tapi bila weekend, tepu pulak takde apa nak buat. Han bukan spesis rajin. Spesis enjoy. Haha. Bila dok rumah xde ke mana mulalah terfikir nak g keje. Aneh. Especially bila dah tak macam dulu. Dulu weekend ade je aktiviti. Sekarang dah lain sikit.

Sekarang housemate (cousin) tak ada. Seronokla dia balik kampung di sabah. Lepas tu balik ipoh. Khamis baru balik sini. Seminggu cuti. Pandai orang2 ambik cuti. Han cuma pandai ikut cuti yang dah ready je. Orang kata sampai bila pun kerja takkan habis. Tapi serius. Han tak reti ambik cuti. Nantilah cuba.

Sunday, March 8, 2015

Raisins goo cupcakes

Sunday March 8 2015 1659

suka tengok cupcake merekah gini..

Raisins goo cupcakes

- 1 cup chopped raisins
- 3/4 cup water
- 1/2 cup vegetable oil
- 2 tsp vanilla essence
- 1 tbsp lemon rind
- 1 1/4 cup selfraising flour
- 1/2 tsp baking soda
- a pinch of salt
- 1 tsp cinnamon powder

- mix everything together until desired consistency achieved. Yeah until it's gooed.
- spoon into paper cake cups
- Bake at 180℃ for 8 minutes 

Enjoy!




Breakfast tak bergaram

Sabtu 7 Mac 2015 0900
2 biji telur
1 labu bawang putih diketuk
Sebiji kentang diparut kasar
5 biji cili api
Minyak untuk menggoreng
2 keping roti dibakar

1- goreng telur dlm 2 sudu besar minyak panas sehingga telur putih memejal tapi masih lembut. Kacau sedikit telur kuning supaya pecah dan bercampur. Angkat dan sebelahkan.
2- Bakar roti jika suka.
3- Goreng bawang putih dalam 4 sudu besar minyak sehingga kekuningan. Masukkan ubi kentang dan cili api. Kacau-kacaukan supaya ubi tidak melekat. Jika suka, boleh masukkan ubi setelah dikepal-kepalkan seperti bergedil. Goreng sehingga garing dan toskan minyak.
4- K dah boleh makan. Boleh dimakan bersama sos cili mama jika perlu perisa tambahan.




Nota: kerana bawang putih mempunyai rasa yang kuat, anda tak perlukan garam untuk memperisakan makanan. Cubalah menambah bawang putih goreng atau tumis lebih bawang putih untuk menambah perisa jika kehabisan garam. Ok kantoi di situ. Bye!

Breakfast

Scrambled egg
2 eggs
1 green chilli
1 onion
A pinch of salt
1 tbsp oil
Heat oil
Mix everything and pour into hot oil
Stir as you liking.
Yum2


Wednesday, March 4, 2015

Meriah

1539 rabu 4 Mac 2015
Meriahnya kutip mulberry dgn cili api hari ni. Cuaca panas sangat!

Sunday, March 1, 2015

T_T

Sgt serabut pasal kawan, family.. kerja?
Han bukan superman. Tapi bila tak boleh tolong.... Hati kau kan.. tak senang.. harapan dan doa je boleh utuskan..
Air mata