Friday, December 5, 2014

pengenalan kepada penyu

assalamualaikum.. 2223 jumaat 5 disember 2014


siang tadi hari pertama han kenal gst. ok memang memeningkan kepala nak kenal sistem, nak kenal terms accounting, nak kenal formula.. 

pening sangat pening

kat puchong tempat trainingnya..dekat je dengan sunway. alhamdulillah. penat. seronok tu ada. maklumlah nanti dapat sijil. boleh la tambah point kat resume. haha. harap2 boleh guna software dan paham gst dengan jayanya menjelang april 2015 nanti.

buat pengetahuan korang, company han guna autocount. dengarnya software yang berpatutan dan sesuai untuk guna kira gst kat malaysia ni. hanpun baru je belajar guna. memang nak buat opening balance pun han boleh menangis rasanya. almaklum, han tak ada basic sangat dalam bidang akaun ni..

bulan ni dah disember. hehe. tu je nak cakap. :P

eh lupe lak. 

actually nak suruh korang melawat blog ni je.. http://www.penyuagar.com/

sebab rasa cam osem. haha.. lama jugak kenal pemilik blognya. dah kahwin beranak seorang pun. tapi seorang kawan yang yang yang apa ek. suka kutuk dia. sebab sebab sebab apa ek? 

tak kisah sebab apa. tapi suka je kawan dengan dia. dia pun ahli bloggerperak jugak. seorang yang nakal, tapi kata-kata dia berupa nasihat dalam bentuk gurauan kasar. yang serius pun ada. sekarang kata-kata dia makin berisi. sejak2 dah jadi imam ruzz ezanie dan bapa muadz.

semoga persahabatan kita berkekalan. dengar kata lelaki dan perempuan tak boleh berkwan baik ye? hmmm

sekian. 



4 comments:

  1. Replies
    1. Kan .. nanti ak promote bpians yg le lain gak

      Delete
  2. nak memahami pasal gst boleh tanya kawe. tapi seminar kawe cas 800 per day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe2. kita belajor dari auditor je.. tq

      Delete

Han suka kalau korang komen