Friday, May 2, 2014

New job

Assalamualaikum,

Maka bermulalah Hari baru, kerja baru, di tempat baru. Ok belum start pun lagi. Dari jam 10 Pagi tunggu di cafe ni. Tak ada sapa attend pun. Nak pergi office ke apa ke.

Dari tadi dok tunggu ditemani butterfly yg tak pernah mengeluh kata letih. Paling banyak pun mungkinlah dia berbunyi sebab nak beritahu battery dah kong.

Tempat ni dekat jugak dgn rumah kota. Area the strand. Cool kan?

Kes dapat kerja ni pulak, Rezeki datang bergolek. Doakan ni rezeki yg luas, diredhai Allah, k?

Adik kerja sini as a chef. Saja dating melawat. Dah sembang2 dengan boss dia, secara tiba2 dia tanya kalau berminat nak jadi admin worker kat office. I just grabbed it. Haha was that an act out of desperation?

Tak.

Rasanya bukan semua orang dapat kerja tanpa perlu meminta. Sebelum ni pun alhamdulillah kawan dan auntie yang suggestkan kepada orang yang perlukan Han. Dan dapat kerja dengan interview yang simple. Sama juga dengan yang ni.

Han doakan yang baik2 je. Han terima jugak adalah sebab nak kekal dengan geng wilayah tengah. You know who you are.. ;) thanks sebab tak habis2 sebut suruh Han balik sini. See perkataan itu kan doa. Sebab tu kena cakap yang baik2. Mungkin doa korang dimakbulkan.
Alhamdulillah, insya Allah, Aamiin.

Jugak nak dekat dengan my annoying workaholic sisters. Somehow korang jugak berperanan penting dalam my life. *sebak jap* ingatkan Han bermacam2 perkara. Bagi nasihat. Supporting each other. My source of strength, always promotes positive vibes. Aaaa love korang sangat2!

Dan orang lain pun, FRIENDS. never had enough of you. Tak pe kita jauh. Tapi kita paham each other kan? I feel really sad bila ada bergaduh Dan tak recover sampai sekarang. I miss you. I miss us.

And my family; nuclear or extended. Each and every one of you matters in my life. Korang punya support memang terbaik. Even my friends pun aneh sangat tengok kita yang macam x cukup2 jumpa each other. Very happening. Tak jemu tengok muka masing2, judging.. sometimes, tapi in a good way. Bagi nasihat laser atau lembut, just to see all of us happy and can survive in life.

Ultimately, THANK YOU!

I can never express a complete thanks to you all. Love you all from the deepest of my lonely.. not..  heart.  All of you are here. In my heart. LOVE YOU.

9 comments:

  1. touchingggggggggggggg gila baca entry ni.... love u too kak!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Betul kan? Kau Mmg wilayah utara

      Delete
    2. Betul kan? Kau Mmg wilayah utara

      Delete
  3. untung le keje tempat makan free..ahahaa

    ReplyDelete
  4. hahaha... amboi nama ku disebut. yeah! bp wilayah tengah.. kehkeh.. muaxxxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kennn dah muka korg je ak tgk sepanjang tahun lepas

      Delete

Han suka kalau korang komen