Wednesday, May 28, 2014

Baginda Seri Sultan Perak mangkat

Assalamualaikum.. innalillahiwainnailaihirojiun

28 May 2014

Jam 1330 mangkat dalam usia 86 tahun di Institut Jantung Negara, Kuala Lumpur.

Salam takziah ke bawah DYMM Seri Sultan Perak, Sultan Azlan Muhibbuddin Shah 

Semoga Allah melimpahi kurnia rahmat kepada baginda.

Aamiin Aamiin Aamiin

:'(

Crowd Scholarship

Man.. this is so cool!

Some people may not born in a high-income family. This is not his or her fault when they have to drop out an institution to work; to sustain the family; which is more important than having a good education.

Thus, other than limited amount of money given or lent by organizations, we as individuals can also help, by contributing into the fund.

Watch this video, click like and please share the video for public awareness!

YOUR ACTION MAY PULL OUT SOMEBODY FROM A SLUMP! 

Crowd Scholarship | Your Action Project Entry:


Monday, May 19, 2014

Jepun2

Salam. Bangun Pagi lepas balik Dr jepun. Haha. Mimpi p jepun. Oh no! Dan jumpa ramai org. The Korean trio pun ade. Amal-hani-ina. Lawak. And so many Malays there. X tau ape motip mimpi nih. And ade Pulak bahagian yg macam Han tgh Tgu somebody dari Malaysia to join me there. Macam a husband. Tapi bila fikir2, bila masa Han kawen? So funneh. Hahaha.. tapi seriously Kalau berduit, yup. Nak g sana lagi.

Thursday, May 15, 2014

nak kurus ke tak ni?

Assalamualaikum, 

Dah dua minggu tak balik ipoh. Dah dua minggu jugakla x dengar ayah kata han gemuk. Apekah? Aahaha. Yela2. Tah cemana. Korang rasa han banyak makan ke? Sesiapa yang keluar sama, ce komen, banyak ke han makan weh? Haha. Ok, kalau p buffet memanglah suka bangat. Tapi kita jarang kan makan buffet?

Em ape pun. Selama ni memang han tak pernah try produk apa pun. Minuman pelangsing ke, losyen halia Nora Danish ke.. Apa ke.. takde memang takde. Tapi rasa syok sebab turun 3-4 kg masa p Jepun. Mungkin sebab berjalan banyak kot. Makanya, sepatutnya, kena bergerak2, workout la kan? Haha. Err mungkin han malas. Walaupun han memang aktif shopping dan berjalan di shopping malls.

Tapi tetiba ada rezeki Allah nak bagi, dapat peluang mencuba produk dari Legacy Secret ni. Namanya seperti yang tertera di botol tu, Secret Laxing. So pada fikiran han, produk berfungsi as laxative la kot. Kan? Tapi macam tak. Ce baca ni:


Burn Your Excess Body Fat & Get The Shape You Deserve


Secret Laxing merupakan produk pelangsing yang menggabungkan berbagai aspek pengurangan lemak tubuh dalam satu botol secara mudah, sihat dan efektif.

OOO.. Banyak khasiatnya dek non! 

Antaranya: 

1. Membantu mengawal berat badan dan membentuk tubuh yang ideal.

2. Membantu meningkatkan pembakaran kalori & lemak tubuh (thermogenic) agar terjadi penurunan massa lemak dan peningkatan massa otot

3. Mengandungi teh hijau untuk membantu menormalkan kolesterol dan kadar gula dalam darah.

4. Sebagai anti-oksidan dan menyahtoksin pada kadar optima.

5. Membantu meningkatkan metabolisma pembakaran lemak menjadi tenaga.

6. Mengandungi serat konsentrat untuk membantu melancarkan proses buang air besar dan memperbaiki sistem pencernaan tubuh.(ok, laxative :P)

7. Membantu menjaga kesihatan mata dan kulit serta menjadikan tubuh awet muda.


Tapi, ada tapinya, wanita hamil dan menyusui serta yang memiliki sakit gastrik, tekanan darah tinggi, dan gangguan jantung dilarang meminum supplement ini. kang ada kesan sampingan lak kan. Yelah. Produk untuk kurus apa pun mana boleh bagi ibu mengandung makan! nak diet pun biorle lepas pantang kak. 

Apa yang ada dalam cecair likat ni?

Formulasi:

Bil.
Bahan
1.
Honey
2.
Prune
3.
Delima
4.
Goji Berry
5.
Sireh
6.
Beet root
7.
L-carnitine
8.
Senna Leaf
9.
Garcinia Cambogia
10
Green Tea
11
Acai Berry
12
Dandelion
13
White Kidney Bean
14
Grape Extract
15

Rose water


oo patutla sedap, apa pun, han nak tau juga ada tak perubahan lepas ambik mende ni. so ada la entry susulan pastinya. 

T u n g g u  y e...



ape ke rope botoinye ye dak?
inile ropenye.. sebotoi RM 33 (W.M.) 
RM 39 (E.M.) 

untuk harga terkini boleh rujuk link yang akan disertakan di penghujung entri ni

ha katanya banyakkan minum air dan makan buah-buahan. secara umumnya memang dua benda ni patut dititikberatkan untuk nyahtoksin badan

ada rasa cam thinspired tak? ter-inspired nk try mende ni? hehe


disebabkan nak tepat, maka han pun guna la measuring cup ubat batuk ni. sekali penuh 10ml, so every dose tuang dua kali nak bagi cukup 20 ml




So untuk keterangan lebih lanjut, click je link ni ha:

ada juga info tentang produk lain yang mungkin sesuai untuk korang kat sini:

Monday, May 12, 2014

takyahlah cengeng sangat haniekunie

apekebende tah keinginan diorang ni. han baru keje kot. manala tahu apa yg korg buat sebelum ni. sedap2 rase je suruh han buat iklan, artikel pasal produk. dah gile kot korang ni. pastu.. grrr.. nak cerite banyak2 pun nanti integriti company tercalar lak. bebanyak sabor haniekunie. bengang tul la! seriously dahla han memang tak reti nak mengarang2. homai... benci betei la perasaan camni. esok cuti. hari ni baru nak pijak tangga naik ke rumah ada phone call. nak termencarut lak han tadi. dan nampaknya diorang ni pesen lepas tangan. nampak sangat. sangat. tengok la hal.. emm macam2la... pass2 around camtu. macam tak berminat je sebenarnye kan korg ni. dear hati. baru berapa hari?

Thursday, May 8, 2014

mangsa felixia yeap

assalamualaikum,

1332
korang mesti tahu time tengahari camni mesti ngantuk, kan? memang la skang ni lunch time. tapi hari ni hari khamis ramai yang berpuasa. ramai lagi yang tidak. haha. han pun tak puasa. tadi nala punya nasik kandaq sudah masuk perut. :P kul 1130. sedap jugak dah lama tak makan kan. beli dekat alhaj the strand je. senang. jalan kaki sikit je dah sampai.

dah siap makan, sambung kerja. tiba-tiba ada pulak update pasal felixia yeap kat mana tah. facebook ke, twitter ke, tak ingat. facebook kot. han pun pi lah tekan link tu. sampai kat official pagenya. maka aktiviti scrolling bermula. tekan link blog dia

.
.
.

nyesal

dia promote nile.com.my 

ah sudah. han dah lupa pasal website beli-belah ni. tiba-tiba dia pi peringat lak. adui la hang felixia.. awat hang buat lagu ni? 

mata han yang ngantuk ni jadi cerah sikit. dah dok tekan2 gambaq bags, teringat kat maybank. adui.. ade ke duit dalam tu?? 



makanya.. lain kalilah pi nile balik. ngantuk balik mata han.. hahaha

sempat jugak screenshot bag yg nampak comey. ak tak sanggup nak lupakan.


satu cukup jangan nak lebih-lebih.

kesimpulannya ialah, han menjadi mangsa cik felixia yang mengaum comeynya. hehe..

jangan marah.. 

nanti nak cuba singgah butik neng geulis dekat ni. tak pernah masuk walaupun dok pi dinner vicchuda setiap hari. well, by the time sampai pun neng geulis dah tutup. apakan daya..

 sekian.





Wednesday, May 7, 2014

Good morning!

Assalamualaikum,
0802
Maka kehidupan office han bermula jam 1000. Maka waktu macam ni han pun buatla apa yg Patut Kat Rumah..
Teringat yes broadband han Kt kedai. Bila Ke nk siapnye. Haha. Encik Lam, sila hubungi saya!
Perasaan nak beli tempat baju baru makin membuak2. Adekah sebab baju dah meningkat jumlahnya ataupun sebab almari tu dah nak roboh? Ai apa pun  kena Tunggu du.. du apa? Duit masuk dulu....
Secara keseluruhannya, kerja baru (refer entry NEW JOB) ialah kerja yg pelbagai; Dan suka hati je Han nak buat apa untuk majukan business Dan tolong apa yg Patut.
Contohnya semalam, Han dah jadi kitchen crew; Tolong adik Dan partner dia shahrul prepare makanan Kat kitchen. Memang panas Weh dalam tu. Orang kata kelam-kabut prepare dishes sampai terkangkang. Hahahah. Bukan Nasik kangkang k? Perbetui Sikit minda kome tu.
Banyak kena improve lagi budak-budak ni. Biasalah, baru bukak kan.. tapi takpe. Selagi Ada rasa nak berjaya, tentu Allah Tolong kan?
Semalam abang boy Han datang melawat. Ghindunya! Dapat tengok rambut old skool dia. Haha. Kelakar la tapi lupa betul nak ambik gambar. Selfie Ke mende Ke.. :) jumpa lagi nanti Ye.. tapi ni Gambo dia Kat instagram: search markymuck
Recently tak tau pesal, asal Han bercerita apa2 Kat sesape, the reply yang han dapat Ada perkataan keramat. Bapak han pun dah mula nak siasat dengan Mak Pasal Han Jugak. Boss lama, Boss baru  pn dok Tanya Napa x kahwin, Napa Xde boyfriend...? Yang baru kata Ada 3 kemungkinan:
A) whether you're deeply heartbroken
B) or you're a lesbian
C) or you're a bisexual
D) lantak kau la
Hahahaha Hadeh. Demam gini. Haha bukan Han menolak, tapi hmmm, tapi apa ya?

Friday, May 2, 2014

New job

Assalamualaikum,

Maka bermulalah Hari baru, kerja baru, di tempat baru. Ok belum start pun lagi. Dari jam 10 Pagi tunggu di cafe ni. Tak ada sapa attend pun. Nak pergi office ke apa ke.

Dari tadi dok tunggu ditemani butterfly yg tak pernah mengeluh kata letih. Paling banyak pun mungkinlah dia berbunyi sebab nak beritahu battery dah kong.

Tempat ni dekat jugak dgn rumah kota. Area the strand. Cool kan?

Kes dapat kerja ni pulak, Rezeki datang bergolek. Doakan ni rezeki yg luas, diredhai Allah, k?

Adik kerja sini as a chef. Saja dating melawat. Dah sembang2 dengan boss dia, secara tiba2 dia tanya kalau berminat nak jadi admin worker kat office. I just grabbed it. Haha was that an act out of desperation?

Tak.

Rasanya bukan semua orang dapat kerja tanpa perlu meminta. Sebelum ni pun alhamdulillah kawan dan auntie yang suggestkan kepada orang yang perlukan Han. Dan dapat kerja dengan interview yang simple. Sama juga dengan yang ni.

Han doakan yang baik2 je. Han terima jugak adalah sebab nak kekal dengan geng wilayah tengah. You know who you are.. ;) thanks sebab tak habis2 sebut suruh Han balik sini. See perkataan itu kan doa. Sebab tu kena cakap yang baik2. Mungkin doa korang dimakbulkan.
Alhamdulillah, insya Allah, Aamiin.

Jugak nak dekat dengan my annoying workaholic sisters. Somehow korang jugak berperanan penting dalam my life. *sebak jap* ingatkan Han bermacam2 perkara. Bagi nasihat. Supporting each other. My source of strength, always promotes positive vibes. Aaaa love korang sangat2!

Dan orang lain pun, FRIENDS. never had enough of you. Tak pe kita jauh. Tapi kita paham each other kan? I feel really sad bila ada bergaduh Dan tak recover sampai sekarang. I miss you. I miss us.

And my family; nuclear or extended. Each and every one of you matters in my life. Korang punya support memang terbaik. Even my friends pun aneh sangat tengok kita yang macam x cukup2 jumpa each other. Very happening. Tak jemu tengok muka masing2, judging.. sometimes, tapi in a good way. Bagi nasihat laser atau lembut, just to see all of us happy and can survive in life.

Ultimately, THANK YOU!

I can never express a complete thanks to you all. Love you all from the deepest of my lonely.. not..  heart.  All of you are here. In my heart. LOVE YOU.