Tuesday, March 18, 2014

Jepun day one 17 march 2014

Awal 10 minit, sampai ke nagoya, chubu centrair. Apparently first flight sampai ke this airport. Huhu.. the flight was ridden with rafidah aziz. :) sampai je, after checkout, terus diserbu wartawan dr stesen tv ah apa nama. Tbs ke cbs ke.. dia ty first time dtg ke, dr malaysia ke. Bla3, dia introduced ade muslim facilities kt airport ni. Surau, ade jugak halal food walaupun x banyak. Curry. Skang naik meitetsu ke nagoya. Xpasal popular kt tv jepun. Homai..

Dah tukar jr pass. Now at nagoya kodama line to tokyo. Tipah lapar. Nasib dia beli roti kt lcct. 

Dia mencuba chicken pie

Yg lapar dah mkn apple pie dgn chicken pie. 

Peach flavoured drink and ocha Kazen 

Minute maid and mizu .. mineral water

O sorg lg peserta 

Alif cafe. Haha drinking ocha Kazen

In shinkansen tokaido hikari 532. Towards ueno for Anne hostel. 

Ade jugak train crew yang mcm flight attendant, tolak troli mkanan dan minuman. 


Yg ni check ticket (kippu)

Sunday, March 16, 2014

Tweetcaster

Kejadahan apakah ini?

Tuesday, March 11, 2014

#jepun

Assalamualaikum, malam yang hangat. Sampai tempat tidur dah basah akibat peluh. Makanya dah terjaga...

8th March 2014 sepatutnya bermula kisah pengangguran han. Tapi ditunda ke 12th March 2014. 

Tarikh yang sama negara, dunia dikejutkan dengan misteri kehilangan pesawat #mh370 milik MAS, untuk perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing.

Sudah hari keempat tanpa berita #mh370

Pelbagai spekulasi timbul. Pada han, semua ada potensi. Baik yang logik atau tak logik. Tak ada yang mustahil. Apa pun harap semua pihak istiqamah dengan perjuangan masing-masing. 

Kepada yang menyertai operasi pencarian, semoga Allah tunjukkan jalan yang benar. Kepada #twitterjaya harap timeline masih akan memperbaharui maklumat (benar) walaupun berapa hari pun kejadian dah berlaku. Dah nampak tweets aneh kembali ke waktu sebelum berlakunye peristiwa #mh370

Sedikit sebanyak peristiwa #mh370 ni buat han rasa seram. 17 march kami akan berangkat ke negara matahari terbit untuk suatu perjalanan yang sangat tak dirancang. Tapi mastermind di sini selepas kes "terbeli" tiket ialah Haidar yang sangat diligent menyusunatur trip yang fleksibel ini.

Tiket pergi balik hanya berharga RM 680 (basic tiada luggage ketika pergi) dibeli ketika AirAsia promo tiket ke Nagoya dengan harga RM 199. Alhamdulillah.. Thanks to Tipah and Haidar sebab ingat kat han. :) 

Last year memang auntie han ajak pergi. Tapi harga package POTO lebih kurang RM 7000. Jadi tak jadi la han ikut diorang. Dan diorang pun tak jadi pergi sebab perlu menumpukan perhatian pada "orang baru" - cucu ketiga. Tahniah Kak Dia! 

 

Firas

Tahniah juga buat Abubut dan CD atas kelahiran anak mereka Maisarah; dan Wiwis-Nanas atas kelahiran HQ - Hanis Qaisarah. Amboi kenduri sesama, anak pun lahir sesama. 

Wiwis dan HQ 

CD dan Maisarah 

Ok macam biasa tulisan han jadi tak ada arah. #jepun balik. Duit dah tukar. Separuh dari yang sepatutnya. Yang lain biar dalam bank. 

INGATKAN HAN ACTIVATE BANKCARD UNTUK KEGUNAAN LUAR NEGARA YA. 

Ya ampun, beg tak siap lagi. Rasa memang bebetul sehelai sepinggang. Mungkin patut bawak shawl je banyak-banyak. Haha.

Hari ni hari terakhir han di tempat kerja. Harap semua cool, tenang dan tak ada air mata darah walaupun memang tahu beberapa orang kat sana akan terasa kehilangan. Cewah. Han tak dapat nak balas rasa-rasa yang bercambah kat hati korang tu. Bukan tak nampak, tak rasa, tapi buat-buat selenga. Setakat friendship, boleh sajokk! Apa pun terima kasih atas segala tunjuk ajar, minat dan kasih sayang selama han berada di sisi korang. 

Salah satu taman kediaman persendirian yang han rasa paling sayang nak tinggalkan walaupun... #rahsia 

Jadi kesimpulannya, banyak perkara nak cerita, tapi semuanya dalam rantaian yang tak sempurna. Terlalu banyak updates yang dilangkau kerana tak tahu cara nak dikongsikan. Harap semuanya selamat dan doakan kami pergi dan balik dan dipanjangkan umur, luas rezeki, kita boleh jumpa lagi. 

Bagi pembaca kali ni, jangan malu-malu nak komen, kot2 han rasa berduit lebih, boleh la han belikan souvenirs sikit kat korang. 

Jangan lupa #doakanMH370 #prayforMH370

Moga doa tulus ikhlas kita diterima Allah dan dilorongkan-Nya akan penemuan #mh370 yang SELAMAT in one piece.

Alhamdulillah . Insyaallah . Aamiin