Thursday, January 9, 2014

Nak buat passport di hari minggu?

Memang hebatlah. Han dah tulis panjang2 lepas tu terlupa save. Mmg sangat hebat. Jadi terpaksa tulis balik dengan ingat2 lupa. Emosi pun dah tak sama. Aih.. petang semalam punya cerita..

9 january 2014

Assalamualaikum.

Hari ni pergi ke pejabat pasport di putrajaya dengan maria. Kononnya nak buat passport. Dah sampai, baru perasan yang requirement penting tak bawak. Agaknya tertinggal di scanner di rumah. Sudahnya jadi meneman maria buat passport. Sebab dia nak pergi ke singapore bulan 6 nanti.

Hati sedih, pilu sebab kerja. Rasa tak dihargai. Mungkin dia bagi pay yang bagus jugak, tapi hati sakit, dan selalu rasa tak dihargai. Duit bukan segalanya. Dan ada ketidakadilan antara pekerja. Ok. Yang tu tak nak komen lebih2. Tapi cuba bertahan at least sampai bulan February ni. Tengah kumpul duit untuk pergi ke jepun insyallah bulan 3 nanti. Insyaallah. Dengar2 ada increment nanti. Celah mana tak tau. 

Trip ni bukanlah dirancang sangat pun. Cuma kebetulan dapat tiket murah airasia. Nanti pergi sana dengan 2 orang kawan perempuan dan seorang lelaki. Siapakah? Jeng3. Excited.memang tak dinafikan. Jepun kut. Memang impianlah.. selain dari impian wajib jejak tanah haram.

Walau hati tak gembira, tapi my last weekend sangat menggembirakan. 3 January 2014, pisyek dah jadi seorang suami kepada salwa, member utp dia jugak. Ai adik comel han pun dah kawen. Camne ni.. akak is jealous laaaaa...

Seriously, kenduri diorang di penang sederhana je, tapi meriah. Especially dengan kehadiran geng blogger perak yang memang kurang segan di majlis orang. Haha.. best oh jumpa geng. Dari perak..takdelah asyik jumpa geng wilayah tengah je. :p  berkumpul ramai2 di homestay yang sangat menepati citarasa. Macam hotel k.. bersih, nyaman, full airconditioned. Harga pun ok. Next entry baru share ye?

Oh. Ok terlupa. Dah tulis dua kali pun lupa tujuan utama update blog.

Nak share ni:


3 comments:

  1. hahahahah.
    1. i love when you write like this.
    2. tajuk tak suit sgt dgn content.
    3. sile jgn luap ctrl+s... mcm ko buat keje.. kene auto. ;)

    muah. syg ko!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sebab lama beno tunggu di pejabat passport tu.. :) nak mula aktif tulis balik la.. seronoknya ada org baca blog ni.. hehe.. love u too hydechang!

      Delete

Han suka kalau korang komen