Sunday, October 27, 2013

Barang yang mak saya beli dahulu kala

Assalamualaikum.. ni gambar ni semua adalah barang-barangvyang mak saya suka beli masa kecil dahulu. Ada juga yang masih dibeli hingga kini.

Monday, October 14, 2013

Longkai

Hari isnin lepas berpeluang menyertai pratonton filem #longkai di e@curve mutiara damansara.

Kali ni dgn deqnoor! Menggantikan broframestone yang menjadi abah long hari tu. Tahniah batu! Bertambah lagi family member han. Eh?? Ha kalau nak tahu adik broframestone bernikah dengan dua pupu han. Dari kengkawan dah masuk dalam family pulak. :D  Berpeluang jumpa blogger2 fofuler lain. Ehem. Nanti han letak link eh.

Tengah awal pagi ni hangat. Sehangat longkai. Hujan tapi hangat. Hi tak dapat tidur maka mengepos tulisan ini.

Apa itu longkai? Longkai ni panggilan untuk orang yang kerja bawa tow truck tu. Kan bila ada accident, laju je tow truck datang kan? Tak call pun tapi 2, 3 ketui datang sekali. Prihatin kan diorang ni? Tapi tulah cara diorang cari rezeki cara jujur atau tak jujur.

Filem ni pada pendapat,han memang filem melayu yang best. Salah satu sebabnya ialah ade faizal Hussein. Ha ha ha. My all-time favourite hero. Lepas tu jalan cerita dia pun best. Action pun best. Pergh dorang pukul bebetul tu   ngeri gak a. Tolong jgn bawak budak,underage  tengok. Haha. Tapi bawak la kawan-kawan, family, bos cina anda tengok filem ni  memang lain dari yang lain.

Dalam pada tu, terserempak lak dengan bobo "sayang apa khabar denganmu" *endless hairflips headbang* dia datang dengan kawan2 dia. Siap ambil video "blogger perak best" versi gwiyomi jari keenam.

Tahun ni memang tahun migfilm pimpinan david teo. Memang banyak filem yang best keluaran mig kali ni; termasuk longkai dan lain-lain. Memang mahsyukk.

Sebelum screening, kitorang sempat ambil gambar dan berkenalan dengan bloggers yang ada. majlis dimulakan dgn sesi bacaan doa dan ucapan dari org penting mig agar mig terus makmur dan gemilang. Lepas tu sesi bergambar org penting dan pelakon untuk media rasmi. Memang ramai wakil media elektronik, media cetak, bloggers (yay!) Yang datang menyokong pratonton ni. Memang tak hambar.

Lepas jenuh gelak dan berdebar dan menangis tengok filem ni, kitorang pun balik dengan berat hati dan berat mata. Dah lepas jam 11!

Tapi tak berpeluang ambil gambar dengan hero han tu... Sebab yelah hot sangat.. ramai org beratur dan sibuk interview dia walaupun ramai je pelakon lain masa tu. Tapi hari tu pun dah jumpa mikael Andre masa tengok filem meatballs dengan broframestone jugak. Eh entry mana ya?? Nanti update.

Okay memandangkan sekarang pun dah pukul 3 pagi, rasanya cukuplah setakat ni je ye. Ngantuk pulak.

Nanti jangan lupa tengok filem ni. Gerenti tak menyesal. Unik! Dan tak sabar nak tunggu filem lain keluaran mig. Ada satu pasal highland towers yang runtuh zaman 90an dulu. Aaa takutnyaaaa!!!

Sekian. Huarghhhh.

Wednesday, October 2, 2013

Super spontan 2013

Assalamualaikum

Minggu lepas Han dapat 4 free pass ke Super Spontan 2013 minggu kelima.
Rancangan ni dah tak perlu diperkenalkan lagi kot, kan? Korang mesti dah biasa dah tengok.

"ey cemana dapat????"

     "tah, kak Linda yang bagi.. siap kek Boboi free lagi.. hehehe.."

Ni first time dapat pergi tengok live. Rancangan ni bermula jam 10 di saluran .... yang disiarkan di rangkaian astro (sorry tak tahu saluran apa sebab tak ada astro di rumah.. ada sesiapa boleh beritahu?) Tapi penonton di studio kena datang at least an hour earlier untuk cop tempat duduk. Tak menjadi hal.. lagipun De Showroom, Bandar Sri Damansara ni dekat je dari rumah Han di Kota Damansara.

Sementara tunggu penonton loading, kami makan la kek chocolate moist yang dijual dengan harga RM 6.90 tu. Sedap. Tak tipu.

Yang teman Han kali ni Kak Maria jugak sebab orang lain tak available dan mungkin susah nak RUSH as tiket ni pun Han dapat petang. Kak Linda tu my cousin's wife. Dia crew Super Spontan gak. Takde gambar comel dia masa working. Tak jumpa.

Sementara tunggu show sebenar, pentas tu dah dikuasai dan digamatkanoleh Ray dan Hanif #Johara dan err pengarah/ producer ke?? Korang kenal kan DJ pepagi buta buat korang sakit kepala gelak banyak sangat tu? Ni la diorang. Actually dah follow diorang sejak diorang kat Xfresh.fm lagi. Memang best.

"Ada facebook takkkk??" Tagline Ray.

Masa show bermula, penonton tak dibenarkan menggunakan smartphone. Cellphone biasa pun tak boleh. Mungkin akan mengganggu penonton lain dan rekod haram pulak rancangan ni memang a no-no.

Nah.. memang kelakar gila. Yang bestnya dapat tengok scenes yang mungkin aja dipotong kala siaran ulangan walaupun terlepas keluar di siaran langsung di SMART TV anda. Cecey.. Dhuha yang nak beli TV ni ke dah beli dah pun?

Ada part game "freeze/beku" yang buat studio riuh-rendah. Jep Sepah guna idea kontroversi video Mat Yo dan bininya "Aku Tak Bodoh". Rasa-rasa Han la memang bini Mat Yo tu minat filem tu. Dok ingat sampai apply kat kehidupan seharian. Ha ha.

Tapi nak tegur seluar Nabil. Nampak aurat kritikal weh.. walaupun berseluar panjang. Guys, please understand what I mean. Sila jangan pakai macam ni. Sakit mata okay. Kalau nak tahu apakah rupanya, tontonlah Super Spontan 2013 minggu kelima di tv atau YouTube. Pandai- pandailah korang tekan cari ya.

Afdlin dengan Johan pula dok promote seluar pelikat diorang yang memang Han suka stylenya. Nampak selesa sangat. Si Johan dah macam main capoeira di atas pentas tu. Nak beli tapi macam mahal lak.. RM 79 je tapi kalau beli lebih 3 pasang dapatlah harga RM 70. Kali RM 210 dah. Baik beli handbag baru ye dak?

#teamgunabarangtakbranded #eh

Dah letih gelak, habis show kami pun balik rumah.

Kepada yang tertanya-tanya tiket nak dapat kat mana, kena google la kut. Han pun takde usaha nak cari. Mungkinkah minggu ni dapat lagi? Entahlah.. kalau ada rezeki ye. Kalau dapat Han cuba war-warkan di Twitter. Siapa nampak, dia dapak. Jadahhh???

Haha okaylah. Nak solat subuh.

Assalamualaikum.