Friday, September 27, 2013

R U S H

Assalamualaikum,

It's already 27th September 2013. Today is my Uncle, Pakjang's birthday. Happy birthday Pakjang!

Okay. Last night Mijah and I went to One Utama to watch a film entitled "RUSH" which based on a true story of 70's Formula One racers.

I hope one of my large family members will bring my uncle to watch this film. He must be very happy to watch it as he is a biography books collector, an F1 lover and utmostly, 70s must be the time of his life; where he built his passions of everything he love today.

A d r e n a l i n e R U S H

The movie is a tribute to the late James Hunt (sort of) .. told by his rival; an Austrian racer, Niki Lauda but I believe he may be the best friend who actually understands Hunt the most.

Hunt won the 1976 Formula One which ended in Japan which was the only championship he won the first prize.

I highly recommend this film to all though the scenes might only be appropriate for those aged 18 and above; of its value and rush that it shown.

As usual, fortunately get to watch films earlier than its actual screening date. Those tickets were sponsored by Cinemaonline and I got it from Broframestone again. Thank you batu! 

To bloggers out there, if you want to get this opportunity/ties make sure to subscribe to Broframestone fb or twitter to receive interesting highlights and news and PM him whenever he asks to do so. It's so easy! 

Sunday, September 22, 2013

21 September 2013

Kisah semalam.

Hari ni dah 22 September 2013.

Dimulai dengan pergi kerja. Kerja dibahagikan dan kemudian pergi ke Setiawangsa berjumpa seorang client yang bekerja di sebuah bank terkemuka.

Kemudian waze jalan ke rumah nabila, sepupuku untuk ambil Kek Barbie untuk birthday party Audrey yang ngam2 kena hari semalam. Susah jugak cari rumah dia. Kat jalan gombak. Kena masuk Kampung cina tu.. kt sg mulia. Lunch pun di sana. Suaminya, Zhaf belikan lauk. Hehe. Anak kedua dia, Amsyar sangat bulat hoke.. pipi dia ha.. kental.

Dah Sudah ambil kek, balik Kota. Check aircond pejabat kut tak tutup lagi. Balik rumah salin baju nak party! Dan baju untuk acara malam pula.

Drive ke pinggiran putra gala putrajaya sana. Risau betul Kek Duduk lama-lama dalam kereta. Panas. Takut krimnya cair. Buttercream kan. Akhirnya sampai juga. Hehe.. Masa Han sampai orang lain tak ada lagi. Ambil peluang main dengan Aidan, adik lelaki Audrey. Sangat comel. Lembut je. Rasa cam nak gigit. :D

Lepas tu kak Nadia sampai dengan si Oren, suaminya Fainur. Lepas tu, sepupu kak Yuni dan anak perempuannya, Kasih dan family Kuman - kak Linda, Qistina dan Qamilia yang bermood baik.

Dah nyanyi, makan, minum, bukak hadiah, #eh la.. Han lupa bagi hadiah Audrey!!! Nantilah. Harap tak lupa. Lagi lepak, gelak koka-koka, siap nak pergi PJ, Taman Jaya pula.

Ke studio 12, kononnya nak tengok performance "Azhan Zulkifli" dengan Ijang. Sekali dia first performer daa.. Jam 8 pm dah mula acara anjuran Ukulele Malaya ni. Han pula sampai dalam 9 lebih. Memang kirim salam lah. Tapi lepas bayar tiket masuk yang ada kupon makanan tu, ambil minuman, duduk tepi red palm sambil layan performances lain yang memang dae-bak! <--- sila rujuk kamus korea.

Salah seorang performer adalah kenalan masa universiti dulu. #raja. Seorang pelajar Senibina Sejati. Kini lebih dikenali sebagai seorang Jurugambar kut. Teringat.. huhu. Senegeri juga. Dari Simpang Pulai. Sebelah pekan je ha.. awak orang Gunung Rapat oi!

Seronok pergi acara sebegini. Masa belajar dulu selalu join. Sekarang dah kurang. Masa ada. Tapi. Entah. Kawan-kawan enjoy dah kurang kut. Hehe. Bukan cerita atau lagu sedih ok.

Kenyataan.

Dah selesai semua, ambillah gambar apa-ap yang patut. Dan berjalan balik ke tempat parking. Jauh kut parkir di Stesen LRT Taman Jaya depan Amcorp Mall tu. Menapak sampai ke Studio 12 yang sebenarnya Kat belakang bangunan TNB Jalan Utara ke Barat tu. Nasib baik balik Aan dengan Ijang hantar sampai kereta sana.

Oh. Semalam drive lalu depan entrance Amcorp Mall . Gebu betul lampu liplapnya. Tapi tak sempat ambil gambar.

P/s: dah dengar ukulele ukulele teringin dengar Mocca dan Zee Avi balik. Hmm


Coq udang

Sarapan hari ni coq udang bercendawan, bercarrot, bercili, berbawang, bergaram, bertepung gandum, jagung dan beras, berais, berlada hitam, bertelur dan Sudah tentu berminyak. :p

Housemates dan Han makan satu demi satu akhirnya tinggal 8 ketoi je. Sosnya dah tentu SOS cili mama. Imported dari ipoh. Kalau nak beli boleh pi facebook ni ----> SOS cili mama

Friday, September 20, 2013

Prisoners

Assalamualaikum, 18 September yang lepas dapat lagi tiket wayang dari broframestone. Hehe.. rase Macam encik batu ni dah jadi tokey panggung wayang pulak. haha. TQ!

Kali ni ditemani kakmaria my housemate yang pejabatnya di Ara Damansara, berdekatan dengan venue; Paradigm Mall di Kelana Jaya.

Filem kali ni bertajuk Prisoners, dibintangi oleh abang wolverine kita, Hugh Jackman  dan Jake Gyllenhaal. "Dastan????" Ye dastan. Tepat sekali.  

Actually memang tak boleh bayangkan langsung cerita ni pasal apa. Memang tak nak baca review. Tapi x sangka boleh tengok kedua2 abang ni dalam watak yg sangat berbeza dari kebiasaan.

Keseluruhan cerita Han boleh kata okay. Tu je. Kalau sesiapa suka tengok drama Indonesia elok sangatlah tengok cerita ni. Letih oooo..

Seriously lebih rela tengok abang Jackman jadi wolverine my love. Antara we're the Millers, internship dan prisoners, mungkin prisoners last sekali Han pilih untuk tengok. Tapi tu perasaan Han sahaja. 

Wednesday, September 11, 2013

Sabor itu separuh Dr iman

memang ak terpaksa bersabor jele. especially bila ak tak boleh nk luahkan perasaan ak. habih2 air Mata je Jd peneman. air Mata ak Macam ade beribu juta perkataan yang tak terungkap. nak cakap akan menyesal, kalau tak cakap, mungkin menyesal jugak. tp ..emm takpelah. hiduplah dgn nikmat Allah yang ada ni .. insya Allah dia tolong. hanya perlu yakin dan terus berdoa dan beramal moga2 dia nampak kesungguhan tu. Sesungguhnya dia lah yang mengetahui segala sesuatu malah apa yg ada dalam ak pun dia jauh lebih memahami, lebih dari ak sendiri.

Friday, September 6, 2013

Van sekolah

Assalamualaikum... Ni cerita 2 minggu lepas...

Hari ni pergi Setia Eco Park. Time lunch pergi cari nasik bungkus untuk pekerja2 ni. 

Sampai ke Setia Indah, ternampak Restoran Bendang kat belakang Shell.

Tapi park je dulu, pergi Shell sebab beli Red Bull. Huih Rm 3.10 setin. Mahal. Murah kat kedai mamak seksyen 7 Kota Damansara - RM 2.50 kut. Tapi mahal la kiranya. Sama dengan 711/7E.

Berbalik kepada Restoran Bendang tadi, secara kenyataannya, memang takde bendanglah kat situ kan. Makanannya ok, banyak lauk. Seronok masuk situ. Seating pun sedap. Hehehe.. takdela kematu backside kita ni kalau lepak lama-lama kat situ...

Harga emm okla jugak. Tapi dua kali ganda dari harga Kat medan selera seksyen 7 Kota Damansara. Nasik bungkus standard - nasik, ayam goreng, sayur campur, sambal belacan, teh o ais untuk 6 orang RM58.20.

Masa kat Shell selepas beli Red Bull tu, nampaklah seorang mamat India masuk ke kedai Select@Shell tu. Dia kata "beli untuk adik-adik kecik jugak". Dekat dia ada dua orang budak lelaki sekolah menengah tengah ambil aiskrim dalam freezer aiskrim. Comel pulak. Rupanya mamat ni kerjanya pandu van sekolah. Jenguk kat luar kedai ada budak-budak comot dalam van. Hahaha.. jangan marah dek.. Abang van (kalau tua pabggil pakcik van) belanja aiskrim tetengah rembang. So sweet kkkk.

Teringat zaman sekolah rendah naik van pakcik Hadi dan van ustaz Yusof (arwahnya)