Thursday, August 29, 2013

We're the Millers.

Assalamualaikum,


Hari ni hari Jumaat. Waktu tengahari ni mesti orang-orang lelaki tengah cari makan sebelum pergi masjid untuk solat Jumaat. Tu pun kalau tak puasa la.. Tadi han dah makan pagi dengan Mekda, Mekju dan Mekdy. hehehe kat Padang Kota Corner kat Cova Suite. Ni ha muka diorang. Kenal tak? Mekdy sangat aktif di twitter . Kalau perasan comel follow la.. KARMA <--- b="" ni..="" tekan="">


mekju mekda
mekdy mekju
.
.
.
.
.
.
Tapi ni takde kaitan dengan the Millers walaupun mungkin diorang terasa nak tengok cerite tu lepas ni.
.
.
.
.
.
.
Hari Selasa lepas dapat lagi tiket free dari Broframestone yang comel dan baik hati. :D Kalau sebelum ni dia bagi tiket cerite hantu yang Han rasa menakutkan sesangat sampai tutup muka dengan beg dan tangan,  kali ni dia bagi cerite dewasa lak. "We're the Millers" tajuknya. Venue: Paradigm Mall. So han ajakla orang dekat, Adired Adib. Dia pun setuju aje lah kan.. hehe..

gambo tiket songlap dari instagram sendiri.
OK (style seorang photog)


tengok henpon, balas wasap, amik gambo blogger yg join tengok cerite ni.. sebelum start cerite. 

Blogger lain yang join preview screening ni ada seorang yang dikenali dengan nama Ruby. ni ha namecardnye. 




seorang blogger sepenuh masa sama macam Broframestone


Dan.. memang dewasa jugak cerite ni.. haha.. Pelakon yang Han kenal pun Jennifer Aniston je. Yang lain tah siapa. Dia jadi stripper dalam cerite ni. The Millers sebenarnya keluarga olok-olok yang diciptakan just to cover a weeds smuggling process. Gila kau. Punya banyak weeds sampai penuh storage dalam caravan besor diorang. Eh takleh cite bebanyak. Seriously prepare la otak korang untuk mendengar kata-kata tak berapa sihat dan menonton adegan-adegan mengejutkan bila pergi tengok cerite ni ye. 

Saturday, August 17, 2013

Balik Kampung hari raya ke-3

Assalamualaikum,

Han and family balik Kampung di Air Hitam, near Teluk Intan pada hari raya ketiga. Kampung ni Kampung keluarga sebelah ayah. Macam biasa, meriah sebab masing-masing family Macam pasukan bola terlebih pemain especially bila cousins pun dah kahwin Dan beranak-pinak. Jom tengok gambar raya yang tak berapa banyak ni.

Saturday, August 3, 2013

The conjuring

Semalam dapat offer tengok filem seram omputih kat The Curve, Mutiara Damansara daripada broframestone. Mungkin dia busy sangat tak dapat nak attend. Filem ni baru nak keluar 1 Ogos 2013 nanti.

Lepas je parking kereta terus menghala ke e@curve tu. Special screening katenye. Ramai orang kat situ. Booths pun ada macam-macam. Kitorang kena ambil 2 pas ni kat booth cinemaonline. Disebabkan ada banyak lagi pas, Kitorang boleh tengok satu-satu pas tu cari seat yang best. :p Kitorang tu ialah Han dan kak Maria, my housemate.

Dah lama tak tengok cerita hantu/seram sebab rasa cam takut-takut sikit. Haha. Dan seriously, filem ni memang menakutkan; bagi kitorang yang comel ni la.. Dan mungkin jugak penonton lain dalam panggung pun comel jugak sebab jerit-jerit tengok filem ni.

Filem ni katenye berdasarkan sebuah kisah benar yang terjadi dalam zaman retro Kat Rhode Islands dulu. Sebuah rumah di tepi tasik yang menyimpan misteri kejadian-kejadian aneh yang mengganggu penghuni baru rumah tersebut. 

Filem ni memang best walaupun takut sampai tahap tutup muka dengan handbag dan dahi pun tutup dengan tangan. Do you what  I mean? Seluruh panggung pun terjerit dan tergelak pulak lepas tu sebab memalu jerit tengok filem seram sampai hilang kemachoan. 

Filem ni akan mula ditayangkan pada 1 Ogos 2013. 

Eh??!! camana Han dapat tiket special screening ni?? Ha.. jawapannya subscribe la fb Broframestone. Ada banyak info kat situ dan manalah tau dia ada tawaran-tawaran menarik yang korang boleh nikmati kat tempat berdekatan korang. 

terserempak lagi lagu ni.

Michael Heart
We Will Not Go Down In Gaza Tonight lyrics


A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/m/micheal_heart/


https://www.facebook.com/photo.php?v=505255319549922