Wednesday, December 21, 2011

a letter for jeena

han mimpi pergi suatu tempat yang mungkin tiada di malaysia ni.. berada di suatu padang rumput berbukit yang panjang macam lalang namun lembut rumputnya. keadaan yang sangat senja. berwarna oren langitnya. han dan kawan-kawan yang han dapat ingat ada bersama adalah, aminul, ameerah, kak anirah dan beberapa orang lagi di padang rumput tersebut. we went to the grass field everyday for about two to three days for fieldwork, we were bouncing and rolling on the soft grass.and i had drew the landscape scenery into a portrait: with the orange sky and the long green and purple grass with colour pencils. dari padang rumput tersebut, akan melalui sebuah tower bertangga untuk ke kawasan rehat/ facilities. antara padang rumput dan pintu tower tersebut, kami perlu melalui sebuah stream dan kolam berbatu yang airnya berwarna biru, di mana kami perlu melompat ke dalam kolam kecil itu untuk memanjat ke arah pintu tower yang berada di atasnya. :)  holiday yang sangat menggembirakan! dan apabila berada di tempat rehat itu, rupa-rupanya han ada kawan-kawan rapat han kat situ. mereka tinggal di situ bersama-sama.

suddenly i discover that the house owner was a japanese or the house was in japan. i saw a japanese advance phrasebook lying on the floor so i thought, oh that's why jeena always reading dictionary and japanese phrasebook because she wanted to live here. i put the book on the table.

there are also a lot of not so important events in the dream and things that i dare not tell you here.. well whatever wrote above are the only things that i want to remember..

oh how i missed that old times. there were "selebets": deqna, fie, azma and our long lost friend, jeena :'). jeena i miss u so much! where are you now? i want to meet you badly.... :'( apa salah kami, tolonglah maafkan. i don't know what have been wrong with us, all i know that we were just too attached to each other and actually acted similarly and have same steel heart. it has been 8 years............. azma dah engaged (i can't manage to attend her engagement day), deqna is struggling with her work and financial problems; she can't even find a descent place to live in, she has to move in with dira into a small room (actually in that dream, i thought deqna and dira has moving in to jeena's place, it's a relief but it's a just a dream). fie pun, struggling jugak to finish her thesis, i really hoped that she will finish everything by this year. i want her to move out of that UIA campus, get away from those lousy, hateful lecturers.. sedihnya.. and i'm hating myself for not being a help for any of you... i really want us to reunite.. <3 <3 <3

i don't know what had happened to you. have you been married? do you have any children now? where is your workplace? do you still go back to your house in gong kapas? gosh.. this is very.. i can't stop my tears from pouring down.. i miss you my girls..

Tuesday, December 20, 2011

OMBAK BP

Apa yang ingin diperkatakan di sini ialah, han tak perlu tengok MLM untuk tersenyum, tergelak atau tersipusiput. Cuma perlu log in Facebook, lepas tu p kat group Bloggerperak, tengok diorang bersembang dan join sekali perbincangan diorang. Sweet sangat-sangat oh!

salah satu perbincangan manisssss - sumber:  pemilik blog ternama

Baru-baru ni han join gathering Bloggerperak kat Pulau Pangkor. Rasa-rasanya mungkin han seorang saja yang belum tulis apa2 tentang gathering tersebut. Apakah ini masanya?

Perkumpulan ini diadakan di dalam hutan simpan milik Jabatan Perhutanan di mana cik Ruuuhhhzz kita bekerja. siapa cik Ruuuhhhzz? aa jap.. cari gambo..
.....
....
...
.

ni lah ruhhhzzzz
Kitorang menginap di chalets yang dinamakan Warisan Alam Resort. Agak terpencil, jauh dari orang ramai. Salah satu sebab kenapa han happy gila bila kat sini.. Tak suka la sesak-sesak. Pantai ok, tak kotor.  Cuma ada banyak botol-botol kosong terlekat kat akar pokok tebing tu, kemungkinan besar dibawa oleh arus air pasang dari tempat lain (husnuzhon gila tak mau tuduh orang buang sampah rata-rata kat sini).

Jom tengok gambar-gambar yang takde orang ni.. 




Yang ikut trip ni termasuklah orang-orang kuat BP dan kuncu-kuncunya iaitu:

Reezluv Reez
Ruzz Ezanie
Cik Reena Tan
Broframestone
Iera Kan
Muhd Fadil
Syamsid Dhuha
Adired Adib
Nur Aliaa Farhana
Cik Niaa
Aten Azhar
Ieda Amran
Safwan Seth
Pisyek Kumar
Adish Shida
Incik Angah
Rahim WanGhazali <---- selalu terlupa pasal orang ini

I think, the most hilarious moments were when we playing NNS3 <---as Dhuha named it.. hehe.. Nenek-nenek si bongkok tiga sebelum bersiap balik. Sampai budak-budak kat resort tu pun main jugak. Kalau ikutkan manalah budak-budak sekarang tahu permainan tradisional macam tu. taunye PSP, smartphones, fruitslice, angrybird, mafia wars (Just naming a few games/gadget on-the-go). Serius lawak gila. Main tepi pantai pulak tu, punya la penat berlari kat atas pasir, sampai kak shida nak semput; terpaksa duduk tepi je. Cara mengenali mangsa pulak.. Dahla kena guna kayu.. (Aip takkan nak pegang-pegang pulak :P) Sampai ada la yang terkena kawasan-kawasan terlarang atas badan diorang tu. huhu.. Tak boleh cakap sini. Yang tak terlarang pulak, senang benor nak kenalnya.. (Korang tau siapa kan? Tulis kat ruangan komen)

Dah malam semalam macam biasa budak-budak Bloggerperak (BP) bersembang lagi pasal nak jumpa lagi. Sentiasa rindu-rinduan diorang ni. Kali ni ada yang mencadangkan Cameron Highlands. Cuti sekolah ni wey! Hish tak brape siyor le teman.. :P Bukan apa, ramai orang kat situ nanti.. Tapi walaupun takde aktiviti sangat kat situ, seronok kalau dapat tgk kebun sayur, teh, strawberries.. tangkap gambar. Kalau cousin han Syafiq dapat pergi, dok sibuk dgn nak buat gambo HDR jela..

Pada pendapat han, yang baru beberapa kali je pergi ke Cameron Highlands, kawasan agrotourism MARDI paling lengkap untuk dilawati. ada kebun sayur, buah-buahan, teh, rumah penginapan, dan research center; untuk yang suka membaca dan mengetahui benda-benda baru tentang bidang pertanian. Ai.. Tetiba nak teringat cerita Jamal dgn Raja Ema dulu-dulu yang buat Cameron iaitu Kekasih Awal dan Akhir. Siap masuk kampung orang asli.. hehe..






tak abih lagi post ni.. penat. rehat jap e

Monday, December 19, 2011

salam

baru lepas merasa kek ni.. sedap! tak caye mai rumah rasa..

pastu jalan2 kat facebook, nampak pulak iklan ni:





memang awesome oh! tak caye cube tempah..  

Friday, December 16, 2011

there are so many creative people around..
d
o
w
n



                                                             


Tuesday, December 6, 2011

wedding plan

bangun pagi2 bute dah buat wedding plan. baju tiga pasang dah siap design. kenduri nak buat macam mana, bilik pengantin macam mana, theme semua dah siap pikir sekali.. cuma venue dgn budget je tak disertakan sekali.. aa peliknye.. tapi tangan tak henti2 melukis dan menulis pagi tadi..

semuanya berkaitan dengan mimpi just before i woke up and waiting for azan subuh. mimpi ape tu? mimpi org sarung cincin kat jari.. pelik sgt sebab cincin tunang je pun, tp si lelaki tu yang sarungkan cincin. ish3.. bukan muhrim lagi ye.

siapa yang han nampak mimpi tu? ha rahsia.. :P malu nak kabo kat sini.. hehe.. tapi ya, han mengaku memang senang jugak dengan org tu. takde buat han sakit hati. tak bermulut manis macam sesetengah orang tu. tau nak flirt je dengan han lepas tu, kahwin/kawan dengan orang lain. han ni memang tahap skandal je kot. tak layak untuk dimiliki orang agaknya.

tapi han tau satu perkara, ramai orang yang suka dan sayang kat han. tak tahulah kalau tu hanya lidah tak bertulang mereka yang cakap kan. but sometimes, cara mereka ambil berat tu, memang ikhlas sangat rasanya.