Saturday, November 26, 2011

bersamamu

andai kudapat bersamamu. akan kuajakmu ke tempat2 yg pernah atau kurasakan paling menarik yang kita lawati dulu.

andai kudapat bersamamu, akan kucuba memujukmu masuk kelas menari bersamaku.

andai kudapat bersamamu, akan kucuba tricks comel yang ada dalam novel yang permah kubaca dahulu.

andai kudapat bersamamu, kita makan oat setiap pagi ya sayangku?

tapi siapa kamu?

*aktiviti yg lebih Islamik bukan tidak mahu kulakukan. tapi tak perlu mention kot, since benda2 tu jatuh patut dilakukan.. jangan salah faham.

Wednesday, November 9, 2011

Friday, November 4, 2011

si comot yg sgt sedih

sedihnye.. a few weeks ago, ade kucing liar dtg rumah, die tumpang mkn, sian.. mate die juling sikit, kepale teleng, kotor sgt.. mungkin sebab tu mak die buang die. muke pun ade kudis sikit, tapi die sgt confident, tak takut dgn kucing2 yg ade kt rumah ni.. so kitorang pun buat tak kisah jelah.. tp yg tak syoknye, die suke mentahi merate2, kat atas rumput pun ade. sebab die kecik lagi, takde mak nak ajar. sampai la lebih kurang dua minggu die ade di rumah ni, badan die dah elok sikit. satu hari, die blk siap ade luka2 kt muka dan tengkuk.. agaknye die tersangkut kat mane2.. teruk jugak luka.. sampai menitik darah. ak buatla ape yang patut.. bubuh minyak semua. lepas tu ak pun bz.. kene pg kl. bile ak blk, ak carila die tp luka die tak sembuh. malas berulat, dan busuk sgt.. muke die bernanah.. bahagian telinga die dah nak tanggal, dkt tengkuk die dah macam berlubang. bile tanye doktor, mungkin dah takde harapan. die pun nampak dah sgt lemah, mengiau pun dah takde "miau, miau"  dah.. dah jadi "meek, meek" esoknye.. ak pelik tak nampak die bile bg kucing makan. ak cari die keliling rumah, sampai la ak terbau something yg agak2 busuk.. rupenye die dah mati, yg sedihnye.. die macam dah terjatuh dr satu kotak kecik, ke tepi dinding, ruang antara dinding dgn kotak tu macam 10cm je. muka die penyek.. sebab kan dah mmg teruk sebelum tu, bile dah tersepit celah kotak tu, muke die pun penyek.. ak tak pernah lagi jumpe bangkai macam ni punye busuk, even kucing ak yg mati sebelum ni, ak jumpe die macam tgh tido, tp mate masih terbuke, keras badannye.. tapi tak busuk.  panjangnye.. tp inilah kisah si comot. takde gambar, sebab tak sangke die akan mati awal.

Thursday, November 3, 2011

dia

terserempak dgn dia, ttbe ak jadi moody. peliknye. there's nothing between us; except we are friends