Friday, September 30, 2011

lame

tak dinafikan bila ada yang memberi perhatian, kita akan rasa selesa, lebih dihargai dan rasa lebih gembira. bila dia tak muncul, ha mulalah gelabah, tertanya-tanya, manakah perginya. nak contact, tak ada cara pulak tu.. :D

tapi...

hmm yang aku jenuh idam, berat mulut aku nak beritahu. no courage la.. sampai bilalah agaknya

Thursday, September 29, 2011

:)

kenapa ya.. baru-baru ni senang betul nak bergenang air mata.. tak payah tengok cerita sedih, dengar lagu mendayu sikit je dah terbawak2..

Saturday, September 24, 2011

RIP Sean.

it is a sad day for my family and i when one of our cats died this morning. i don't know what's his disease, all i know is he's been being very stiff and lifeless for quite sometime. a few weeks before raya he was fighting with other cats or house musang. since then he's been quiet and always lying down. yesterday and the day before, he was not moving. i tried to bring him to their food, calling his name, and he'd reply with very slow, weak meowing. the body also like falling, and flat. last night he was just lying under my dad's car and breathing weakly. i touched him, having thought that he's already dead. when i search for him today, i found him lying at the side of the house; behind the asbestos piece. luckily it wasn't raining last night or the carcass would be soaking wet. for SEAN, rest in peace babe..  al-fatihah.
his mother, MAGGIE also been missing for a week or so. maybe she went for a trip.. but i'm afraid that she won't be back forever.

Friday, September 23, 2011

tea time pulak

garlic toast dgn mushroom soup..
jgn marah.. garlic butter homemade tau..
senang je..


bahan2:
room temperature butter or any of your favourite animal or vege fat
minced fresh garlic
mixed english spices
parsley flakes
julienned celery
low fat milk

mix altogether, spread on your bread or French loaf and toast them in your oven.
get the temperature right, don't let them burnt or u'll have to "donate" them to your garbage bin.

selamat mencuba!

nasihat

saya ada seorang kawan yang sangat baik. dah kenal sejak 13 tahun yang lepas. dia memang selalu nasihatkan saya. kadang2 dia macam tahu je saya susah hati. so dia akan call. saya ni degil sikit. tapi dia tak jemu nasihatkan saya sampailah beberapa bulan lepas, dia dah tak tegur saya lagi. mungkin dia dah jemu nasihatkan saya. atau dia nak biarkan saya fikir yang terbaik untuk diri sendiri. saya nak contact dia tapi saya pula rasa malu kalau dia tanya macam-macam pada saya. saya rindu padanya. tapi saya cemburu bila dia contact kawan-kawan saya yang lain yang saya tak expect pun dia akan kenal rapat dengan orang itu.

Wednesday, September 21, 2011

addiction

my addiction: epdrama

Monday, September 19, 2011

de garden ipoh

De Garden Ipoh

London Weight Management

 Boutique

 Gift 

 Crystals

 Boutique

 Flower Shop

 Steel buffer

 Ayam Penyet shop

 Strawberry Moment - strawberry based food and products

 love.. the tree

Fruit-land






 Plenty of empty lots - let's join them :D
 Burger King

 Korean products boutique



 Scary railings! - they shook!


 Pretty green wall

 Boutique

Boutique


 Tokutokuya - the no more 100 Yen Shop

 Toilet

 Wash sink with soap dispenser and waste bin 

 Palms in the restroom

 Open skylight

 Disabled toilet

 Map
.
.
.
.
.

Parkson Grand, Ipoh (IPOH PARADE)
Warehouse sales 50-80%




kepada yang meminati ubat gigi DARLIE

Sunday, September 11, 2011

cincin

ttbe rase cam best pakai cincin hari ni..
bukan tunang ke ape..
tapi cincin arwah tok bagi..
rase cam lawa je kat jari manis ni..
ai dah gatai nak menikah ke?

Sunday, September 4, 2011

after 16 years, you're still there. untouchable.. yet detachable

december 7 2009 is always on my mind
meeting you again is one of the very few greatest events in my life
looking at you is the most rewarding i feel
i'm happy and nervous at the same time
i act awkwardly and can't think straight
feeling like laughing at my pure stupidity
at last i just hide and keep busy with the cake i promised
i really want to talk to you
but i guess i'm just too shy
it's been 16 years but i never get bored over you
i grow even more fond of you and becoming more shy year after year

pressured

Friday, September 2, 2011

hari raya ketiga

pulang ke teluk intan, perak untuk beraya bersama keluarga sebelah ayah.. alahaiii.. ramai betul.. kereta semua besar2 bikin aku jealous aja. yang dah lama tak jumpa tu memang ada lah.. yang tak balik2 sebab sibuk kerana bertugas sebagai doktor di kota kinabalu. abang dia yang lama tak balik tu pun ada.. kakak2nya pun semua ada.. yang sombong tak mau balik

ada anak saudara baru lagi.. apa namanya.. irham, ilham?

rupanya abang long dah beli kereta baru, honda crossroad. tak bawak balik pulak. bawak lexus je. aman dengan bmw 5 seriesnye, abang deli dengan xtrail, jang seperti biasa dgn mercnye.. ijam bawak wish ke?

aku tengok depan rumah tu dah macam kedai jual kereta mewah second hand dah. time aku bila nak sampai ni.. aduhh

dalam rumah dah ada mini indoor playground.. abg man beli untuk anak2 dia.. habis kena belasah. playhouse pun khemah dah kena roboh.. hai anak2 saudara.. kenapalah ganas dan ngelejat sangat?

makan usah kira la.. makan berkali2 pun tak kenyang2.. nasik jagung, ayam masak mamak, ikan rebus sambal, sup ayam, sayur campur, ikan keli sambal cili padi, agar2 telur dgn sirap ros, air oren lagi, kuih, kerepek.

tahun ni aku masih dapat duit raya.. apeda.. sudah tua.. uhuk

sebelum pulang, kami singgah rumah mak teh dan wan chik. hmm mkn lagi, mee goreng, mee hailam.. tapi kat rumah wan chik, minum kopi je.. dah tak larat dah nak makan.. dah pukul 10 malam! si ain dah berhenti pulak jadi wartawan kat majalah remaja.. tak tahan nak kejar dateline katanya..

hmm semalam aku terkena percikan minyak panas kat tangan aku ni.. hai.. sabar jela.. dah tak menggelembung, aku dok tenyeh dengan aloe vera biar elok cepat sikit.. karang, jatuh saham pulak.

hayya alalfalahhh!

Thursday, September 1, 2011

selamat hari raya

hari ni han adik-adik buat open house kecil-kecilan. takde orang datang sangat pun.. kawan-kawan han yang datang adela 4 orang, aminul radziff, abdul hakim abadi, eddy azrul dan seorang kawan baru, fakhrul.. tahun ni rasa tak meriah pun.. entah kenapa.

macam-macam yang berselirat dalam kepala otak ni. nak cerita payah, tak cerita pun payah.. lama betul takde sesi heart to heart.. oh rindunya saat itu..

hmm macam-macam dah jadi. ada kawan yang hilang ayah lagi dua hari nak raya, ada yang operate appendicitis, ada orang nak beli kereta baru, renault megane. ada yang sebaya han, beli kereta baru BMW 5 series, ada yang beli kereta baru, viva elite.

ada orang yang tak paham apa han nak kata.. :P yang ni tak boleh tolong.. memang selalu apa yang han cakap bersifat peribadi, tetapi dalam ayat general yang memang susah orang nak decode. sorry. malu la nak reveal semua kan..