Monday, August 22, 2011

raya purse


ok i know the title is already used somewhere,

in my other blog,


preview:


i dunno why i kept using other blogs to post things.. emm i think i want to separate my whining from good ideas in my mind :P

so stay tune to this blog, haniekunie meraban teben for more whining and emotional stuff.

dan raya2 ni for sure la korang nak duit raya kan? ha kerja la kuat2 sikit supaya boleh dapat duit raya dan boleh bagi duit raya.. :D

sorry encik batu, kadang2 aku memang suka letak font besar kecik.. ke maksud kau MacAM Ni?

Friday, August 19, 2011

cherating

emm lagi 4 tahun ak dah nak 30 tahun.. hahhahaha.. gile tul.. hampir menjadi spinster sudaa.. tapi dalam jangka hayat aku ni, tak pernah sekali pun p cherating. lalu adela.. cherating ni tempat bebudak kuantan melepak selain TC (teluk cempedak). hmm bile tgk deal ni, teringin pulak ha.. tak mahal, 150 je.. stackable lak tu.. maknenye boleh beli byk2 dan gune sendiri jugak la kan.. yela kalau rase nk cuti berlame2 kt cherating tu.. tinggal 3 hari lebih je (until 22 august 2011) untuk beli kupon ni.. banyak savenye. dari rm388, save 61%. ha berbaloi tak? beli cepat.. boleh p honeymoon nanti.. tempatnye pun nampak cantik.. hmm tgk gambar2 ni.. click mana2 gambar untuk p website kupon ni e.

kalau rasa nak urut ada spa disediakan.

agak-agak receptionist ni friendly tak?

hui laut biru!



for more information, click this ------> http://www.malaysiavacationguide.com/holiday-villa-beach-resort.html


selamat bercuti!

Wednesday, August 10, 2011

kebelakangan ini

kebelakangan ini, aku sering terlebih jiwa-jiwa.
ramai yang menegur, tapi aku masih buat bodoh.
mungkin kerana aku menghadam novel sebanyak 4 naskhah seminggu ini.
aku terlalu banyak masa? tak juga.
tapi aku memang gemar membaca novel di waktu senggang atau ketika hati aku rasa sakit.
aku selesa menangis kerana novel atau video-video yang menyayat hati.
fiksyen atau kisah benar.
aku bukan seorang yang muram, aku selalu kelihatan ceria.
aku juga mengamalkan sikap, "senyum dan segala akan ok".
kamu akan kata, "alah, budget ikut drama taiwan la tu".
tapi ini kenyataan.
aku cuba sedaya upaya sembunyikan apa yang hati aku keluhkan.
supaya aku takkan menyusahkan orang lain.
aku selfish, tapi bukan untuk menjengkelkan orang lain.
tetapi aku selfish kerana kedekut untuk berkongsi rasa hati.
yang benar-benar aku selesa sahaja aku luahkan.
itupun dengan rasa ragu-ragu, "mungkinkah aku mengganggu mereka dengan repekan aku ini?"

Tuesday, August 2, 2011

ingin menulis

Is it ok to write things like this???

PERIOD lagi. Terasa ingin menulis lagi. Makanya, telah masuk bulan Ramadhan yang mulia. Tapi aku belum mula berpuasa lagi di hari kedua ini. Hehehe. hari ini BroFramestone buat free giveaway tiket wayang Lulla Man, sebuah filem dari Tanah Siam. Takmau cerita lebih-lebih. Tengok la kat pawagam berhampiran anda, kalau berdekatan dengan aku ade BIG Cinema. Kalau nak tengok trailer, tekan je perkataan Lulla Man kat atas nun, malas nak letak link banyak-banyak kali. tak tahu la pula kalau ada di page fb bro, fb bro kat rumah, atau di blognya yang terbaru, http://www.bualbicara.com/. Menyingkap kisah perkenalan aku dengan bro yang bernama Syukri ni, sejak tahun 2003 lagi. Masa itu, aku masuk the legendary Sekolah Anderson Ipoh untuk Tingkatan 6 bawah selama sebulan setengah. Bro memang dari sekolah yang sama sedang aku dari Sekolah Menengah Gunung Rapat, Ipoh. Lawak je budak sekelas dan seasrama aku ni. Tak boleh cerita lebih-lebih ok. Kui3.

Entry ni bukanlah untuk masuk contest dia yang meriah-la-kut tu. Saja2 je buat sebab rasa nak menulis. Mungkin dah tamat dah pun waktunya. Sebab tu tak letak gambar yang wajib tu.. Hari ni mereka yang bertuah akan dapat peluang berjumpa bro di e@curve untuk menonton Lulla Man. Aku kurang bertuah sebab aku takde kat KL. Untunglaaaaaa. :P Aku kat Manjung lagi walaupun dah takde kerja lagi di sini. kerja based on project. Well3.

Suddenly terfikir, cam best kalau kerja cikgu kan.