Wednesday, December 21, 2011

a letter for jeena

han mimpi pergi suatu tempat yang mungkin tiada di malaysia ni.. berada di suatu padang rumput berbukit yang panjang macam lalang namun lembut rumputnya. keadaan yang sangat senja. berwarna oren langitnya. han dan kawan-kawan yang han dapat ingat ada bersama adalah, aminul, ameerah, kak anirah dan beberapa orang lagi di padang rumput tersebut. we went to the grass field everyday for about two to three days for fieldwork, we were bouncing and rolling on the soft grass.and i had drew the landscape scenery into a portrait: with the orange sky and the long green and purple grass with colour pencils. dari padang rumput tersebut, akan melalui sebuah tower bertangga untuk ke kawasan rehat/ facilities. antara padang rumput dan pintu tower tersebut, kami perlu melalui sebuah stream dan kolam berbatu yang airnya berwarna biru, di mana kami perlu melompat ke dalam kolam kecil itu untuk memanjat ke arah pintu tower yang berada di atasnya. :)  holiday yang sangat menggembirakan! dan apabila berada di tempat rehat itu, rupa-rupanya han ada kawan-kawan rapat han kat situ. mereka tinggal di situ bersama-sama.

suddenly i discover that the house owner was a japanese or the house was in japan. i saw a japanese advance phrasebook lying on the floor so i thought, oh that's why jeena always reading dictionary and japanese phrasebook because she wanted to live here. i put the book on the table.

there are also a lot of not so important events in the dream and things that i dare not tell you here.. well whatever wrote above are the only things that i want to remember..

oh how i missed that old times. there were "selebets": deqna, fie, azma and our long lost friend, jeena :'). jeena i miss u so much! where are you now? i want to meet you badly.... :'( apa salah kami, tolonglah maafkan. i don't know what have been wrong with us, all i know that we were just too attached to each other and actually acted similarly and have same steel heart. it has been 8 years............. azma dah engaged (i can't manage to attend her engagement day), deqna is struggling with her work and financial problems; she can't even find a descent place to live in, she has to move in with dira into a small room (actually in that dream, i thought deqna and dira has moving in to jeena's place, it's a relief but it's a just a dream). fie pun, struggling jugak to finish her thesis, i really hoped that she will finish everything by this year. i want her to move out of that UIA campus, get away from those lousy, hateful lecturers.. sedihnya.. and i'm hating myself for not being a help for any of you... i really want us to reunite.. <3 <3 <3

i don't know what had happened to you. have you been married? do you have any children now? where is your workplace? do you still go back to your house in gong kapas? gosh.. this is very.. i can't stop my tears from pouring down.. i miss you my girls..

Tuesday, December 20, 2011

OMBAK BP

Apa yang ingin diperkatakan di sini ialah, han tak perlu tengok MLM untuk tersenyum, tergelak atau tersipusiput. Cuma perlu log in Facebook, lepas tu p kat group Bloggerperak, tengok diorang bersembang dan join sekali perbincangan diorang. Sweet sangat-sangat oh!

salah satu perbincangan manisssss - sumber:  pemilik blog ternama

Baru-baru ni han join gathering Bloggerperak kat Pulau Pangkor. Rasa-rasanya mungkin han seorang saja yang belum tulis apa2 tentang gathering tersebut. Apakah ini masanya?

Perkumpulan ini diadakan di dalam hutan simpan milik Jabatan Perhutanan di mana cik Ruuuhhhzz kita bekerja. siapa cik Ruuuhhhzz? aa jap.. cari gambo..
.....
....
...
.

ni lah ruhhhzzzz
Kitorang menginap di chalets yang dinamakan Warisan Alam Resort. Agak terpencil, jauh dari orang ramai. Salah satu sebab kenapa han happy gila bila kat sini.. Tak suka la sesak-sesak. Pantai ok, tak kotor.  Cuma ada banyak botol-botol kosong terlekat kat akar pokok tebing tu, kemungkinan besar dibawa oleh arus air pasang dari tempat lain (husnuzhon gila tak mau tuduh orang buang sampah rata-rata kat sini).

Jom tengok gambar-gambar yang takde orang ni.. 




Yang ikut trip ni termasuklah orang-orang kuat BP dan kuncu-kuncunya iaitu:

Reezluv Reez
Ruzz Ezanie
Cik Reena Tan
Broframestone
Iera Kan
Muhd Fadil
Syamsid Dhuha
Adired Adib
Nur Aliaa Farhana
Cik Niaa
Aten Azhar
Ieda Amran
Safwan Seth
Pisyek Kumar
Adish Shida
Incik Angah
Rahim WanGhazali <---- selalu terlupa pasal orang ini

I think, the most hilarious moments were when we playing NNS3 <---as Dhuha named it.. hehe.. Nenek-nenek si bongkok tiga sebelum bersiap balik. Sampai budak-budak kat resort tu pun main jugak. Kalau ikutkan manalah budak-budak sekarang tahu permainan tradisional macam tu. taunye PSP, smartphones, fruitslice, angrybird, mafia wars (Just naming a few games/gadget on-the-go). Serius lawak gila. Main tepi pantai pulak tu, punya la penat berlari kat atas pasir, sampai kak shida nak semput; terpaksa duduk tepi je. Cara mengenali mangsa pulak.. Dahla kena guna kayu.. (Aip takkan nak pegang-pegang pulak :P) Sampai ada la yang terkena kawasan-kawasan terlarang atas badan diorang tu. huhu.. Tak boleh cakap sini. Yang tak terlarang pulak, senang benor nak kenalnya.. (Korang tau siapa kan? Tulis kat ruangan komen)

Dah malam semalam macam biasa budak-budak Bloggerperak (BP) bersembang lagi pasal nak jumpa lagi. Sentiasa rindu-rinduan diorang ni. Kali ni ada yang mencadangkan Cameron Highlands. Cuti sekolah ni wey! Hish tak brape siyor le teman.. :P Bukan apa, ramai orang kat situ nanti.. Tapi walaupun takde aktiviti sangat kat situ, seronok kalau dapat tgk kebun sayur, teh, strawberries.. tangkap gambar. Kalau cousin han Syafiq dapat pergi, dok sibuk dgn nak buat gambo HDR jela..

Pada pendapat han, yang baru beberapa kali je pergi ke Cameron Highlands, kawasan agrotourism MARDI paling lengkap untuk dilawati. ada kebun sayur, buah-buahan, teh, rumah penginapan, dan research center; untuk yang suka membaca dan mengetahui benda-benda baru tentang bidang pertanian. Ai.. Tetiba nak teringat cerita Jamal dgn Raja Ema dulu-dulu yang buat Cameron iaitu Kekasih Awal dan Akhir. Siap masuk kampung orang asli.. hehe..






tak abih lagi post ni.. penat. rehat jap e

Monday, December 19, 2011

salam

baru lepas merasa kek ni.. sedap! tak caye mai rumah rasa..

pastu jalan2 kat facebook, nampak pulak iklan ni:





memang awesome oh! tak caye cube tempah..  

Friday, December 16, 2011

there are so many creative people around..
d
o
w
n



                                                             


Tuesday, December 6, 2011

wedding plan

bangun pagi2 bute dah buat wedding plan. baju tiga pasang dah siap design. kenduri nak buat macam mana, bilik pengantin macam mana, theme semua dah siap pikir sekali.. cuma venue dgn budget je tak disertakan sekali.. aa peliknye.. tapi tangan tak henti2 melukis dan menulis pagi tadi..

semuanya berkaitan dengan mimpi just before i woke up and waiting for azan subuh. mimpi ape tu? mimpi org sarung cincin kat jari.. pelik sgt sebab cincin tunang je pun, tp si lelaki tu yang sarungkan cincin. ish3.. bukan muhrim lagi ye.

siapa yang han nampak mimpi tu? ha rahsia.. :P malu nak kabo kat sini.. hehe.. tapi ya, han mengaku memang senang jugak dengan org tu. takde buat han sakit hati. tak bermulut manis macam sesetengah orang tu. tau nak flirt je dengan han lepas tu, kahwin/kawan dengan orang lain. han ni memang tahap skandal je kot. tak layak untuk dimiliki orang agaknya.

tapi han tau satu perkara, ramai orang yang suka dan sayang kat han. tak tahulah kalau tu hanya lidah tak bertulang mereka yang cakap kan. but sometimes, cara mereka ambil berat tu, memang ikhlas sangat rasanya.

Saturday, November 26, 2011

bersamamu

andai kudapat bersamamu. akan kuajakmu ke tempat2 yg pernah atau kurasakan paling menarik yang kita lawati dulu.

andai kudapat bersamamu, akan kucuba memujukmu masuk kelas menari bersamaku.

andai kudapat bersamamu, akan kucuba tricks comel yang ada dalam novel yang permah kubaca dahulu.

andai kudapat bersamamu, kita makan oat setiap pagi ya sayangku?

tapi siapa kamu?

*aktiviti yg lebih Islamik bukan tidak mahu kulakukan. tapi tak perlu mention kot, since benda2 tu jatuh patut dilakukan.. jangan salah faham.

Wednesday, November 9, 2011

Friday, November 4, 2011

si comot yg sgt sedih

sedihnye.. a few weeks ago, ade kucing liar dtg rumah, die tumpang mkn, sian.. mate die juling sikit, kepale teleng, kotor sgt.. mungkin sebab tu mak die buang die. muke pun ade kudis sikit, tapi die sgt confident, tak takut dgn kucing2 yg ade kt rumah ni.. so kitorang pun buat tak kisah jelah.. tp yg tak syoknye, die suke mentahi merate2, kat atas rumput pun ade. sebab die kecik lagi, takde mak nak ajar. sampai la lebih kurang dua minggu die ade di rumah ni, badan die dah elok sikit. satu hari, die blk siap ade luka2 kt muka dan tengkuk.. agaknye die tersangkut kat mane2.. teruk jugak luka.. sampai menitik darah. ak buatla ape yang patut.. bubuh minyak semua. lepas tu ak pun bz.. kene pg kl. bile ak blk, ak carila die tp luka die tak sembuh. malas berulat, dan busuk sgt.. muke die bernanah.. bahagian telinga die dah nak tanggal, dkt tengkuk die dah macam berlubang. bile tanye doktor, mungkin dah takde harapan. die pun nampak dah sgt lemah, mengiau pun dah takde "miau, miau"  dah.. dah jadi "meek, meek" esoknye.. ak pelik tak nampak die bile bg kucing makan. ak cari die keliling rumah, sampai la ak terbau something yg agak2 busuk.. rupenye die dah mati, yg sedihnye.. die macam dah terjatuh dr satu kotak kecik, ke tepi dinding, ruang antara dinding dgn kotak tu macam 10cm je. muka die penyek.. sebab kan dah mmg teruk sebelum tu, bile dah tersepit celah kotak tu, muke die pun penyek.. ak tak pernah lagi jumpe bangkai macam ni punye busuk, even kucing ak yg mati sebelum ni, ak jumpe die macam tgh tido, tp mate masih terbuke, keras badannye.. tapi tak busuk.  panjangnye.. tp inilah kisah si comot. takde gambar, sebab tak sangke die akan mati awal.

Thursday, November 3, 2011

dia

terserempak dgn dia, ttbe ak jadi moody. peliknye. there's nothing between us; except we are friends

Friday, October 28, 2011

still into beading


in progress

for making bracelet. k bye

Wednesday, October 26, 2011

from manjung with love... for food :D

ok hari ni bersiaran dari manjung, belakang McD. ala kome mesti tahu kat mane kan.. hari ni ade la small gathering for our family. nothing much really. nak kate sambut deepa pun tak boleh. sebab kami ni benggali cina. bukan beragama hindu pulak tu. emm.. tapi jiran sebelah cousin han ni hindu people, they are celebrating deepavali, and sending us some delicacies:


kitorang masak sendiri la hari ni.. ade grilled dory, ayam masak merah, garden salad, dan sup ayam untuk uncle yg tak brape sihat. semua sedap.. ai masalah betul famili han ni.. semua nak tunjuk talent memasak. dah tu yang makan pun kitorang jugak. so tau2 jela body kitorang camana.. kadang2 rasa rimas jugak.. tapi... korang tengok la sendiri.



sambutan menggalakkan. 

cuti deepavali 2011 ade beberapa jam lagi.. so sape yang sambut, sambutlah ye.. 

Tuesday, October 25, 2011

hmmmmmmmmmmmm

Salam

Oh how I wish to write like you guys. I always stuck when trying to write an interesting post. At the end, the sentences will all be monotonous and sparkling.. not.

Just about 2 days ago, I attended a mini gathering organized by BLOGGER PERAK at Kinta City, Ipoh. Yeah, we had a great time there, singing our hearts out and hurting our hands playing bowling afterwards. This is the first time I ever attended such gathering, first time of seeing each of them, and knew them a little bit more than just commenting each other's typos on the group's wall. :D

In summary, I didn't spend much money that day, that's  making me happy.

I always missing this type of fun which I had with my college friends. Now that most of them are married, suddenly I feel that I'm no longer together in this league. Yup, everybody has been moving on and I kept lingering at the same corner; waiting for the unknown.

Thursday, October 20, 2011

sandwich cheese dgn tomato


whole-grain bread
sliced cheese
tomato slices
black pepper 
chilli sauce
lettuce
vege fat spread

spread the vege fat spread onto both sides of bread slices
layer cheese-tomato-cheese between the bread slices
sprinkle with black pepper (seed/ nut/ coarse grind/ powder)
heat up non stick pan with low fire and put the sandwich into it
bake both sides until golden brown
at this time, the cheese will melt and sticking the layers together
enjoy it with lettuce and chilli sauce

Wednesday, October 19, 2011

semua sebab robot

the song 

the scene

the dance

the eminem hehehe

quote from my facebook, 
"like. hugh jackman, real steel, real steel ost, dakota goyo, atom, charlie box, atom dancing, genius max, filem yang agak "bersih". like."

Monday, October 17, 2011

nasik lemak

salam..

hari ni kita try masak nasik lemak.. 
jadi la pulak.. so bahan-bahannye:
nasiknye

sambalnye

sebab hari ni takde timun, so.. mkn dengan pucuk kari, daun kaduk dan pucuk gajus



p/s: gambar semua ihsan google.com

Wednesday, October 5, 2011

oat milk

i love oatmeal. that's a fact.

some people may not love even dare to have oatmeal due to its gooey and sticky being after put into hot water.

there's an option of having oats in your drink. this recipe is definitely not one of the regular 3 in 1 packets of drinks which have added sugar.

you just have to have milk powder of any favourite brands of yours, instant oatmeal and some iced water.

put desired amount of oatmeal and milk powder into a food processor and blend until the oatmeal became powdered too. you can blend with iced water or make them into powder first then you add water and stir until mixed well.

the iced water won't make the oatmeal expand rapidly but be sure to drink it immediately. some may have it just like that or you can strain the mixture first if you don't like the taste of some oatmeal pieces which didn't powdered well.

now you have oat milk!

lelaki idamanku

Lelaki yg Baik ->Lelaki yg boleh bimbing wanita ke jalanNYA


Lelaki yg Comel ->Lelaki yg berpakaian baju yg kemas dan menuju ke masjid

Lelaki yg Sweet ->Lelaki yg selalu bercakap dgn nada yg rendah


Lelaki yg Romantik->Lelaki yg menghadiahkan sebuah D0A setiap hari


Lelaki yg Charming->Lelaki yg mengingatkan si dia ttg IBADAT


~LELAKI IDAMAN~



found this on my friend's facebook wall.. :D aww.. that's cute!!

Tuesday, October 4, 2011

Ayumi Hamasaki - Marionette - live



Omoide wa itsu no hi mo
Utsukushiku utsuru mono
Dare no me ni mo onaji you ni

Dakedo sou bokutachi wa
Hontou wa shitte iru
Sore dake de wa nai koto wo

Douka wasurenaide
Watashi mo anoko mo kimi mo

Bokutachi wa hyoumen dake
Tsukumotte shinda you na
Kao wo kakushite ikiru tame
Umarete kita wake janai

Furikaerareru no wa
Soko wo toori sugita kara
Tachi tomatte wa mata susumu nda

Douka omoida shite
Watashi mou anoko mo kimi mo

Bokutachi wa kizu tsuite
Hikari sae miushinai
Mou nandomo akirameta
Soredemo mada koko ni iru

Saa dare no tame demo naku
Jibun jishin no te de

Osorezu ni tachi agari
Kamen wo hagitoru nda

Bokutachi wa hyoumen dake
Tsukumotte shinda you na
Kao wo kakushite ikiru tame
Umarete kita wake janai

lovely hair!!!!!!!!!!!

Monday, October 3, 2011

bihun kungfu


my auntie made the gravy and i fried the egg coated bihun with green onions. the gravy has chicken meat and sliced mushrooms in it. julienne carrots, sliced red chilli, fried garlic and tofu for garnishes. 

Friday, September 30, 2011

lame

tak dinafikan bila ada yang memberi perhatian, kita akan rasa selesa, lebih dihargai dan rasa lebih gembira. bila dia tak muncul, ha mulalah gelabah, tertanya-tanya, manakah perginya. nak contact, tak ada cara pulak tu.. :D

tapi...

hmm yang aku jenuh idam, berat mulut aku nak beritahu. no courage la.. sampai bilalah agaknya

Thursday, September 29, 2011

:)

kenapa ya.. baru-baru ni senang betul nak bergenang air mata.. tak payah tengok cerita sedih, dengar lagu mendayu sikit je dah terbawak2..

Saturday, September 24, 2011

RIP Sean.

it is a sad day for my family and i when one of our cats died this morning. i don't know what's his disease, all i know is he's been being very stiff and lifeless for quite sometime. a few weeks before raya he was fighting with other cats or house musang. since then he's been quiet and always lying down. yesterday and the day before, he was not moving. i tried to bring him to their food, calling his name, and he'd reply with very slow, weak meowing. the body also like falling, and flat. last night he was just lying under my dad's car and breathing weakly. i touched him, having thought that he's already dead. when i search for him today, i found him lying at the side of the house; behind the asbestos piece. luckily it wasn't raining last night or the carcass would be soaking wet. for SEAN, rest in peace babe..  al-fatihah.
his mother, MAGGIE also been missing for a week or so. maybe she went for a trip.. but i'm afraid that she won't be back forever.

Friday, September 23, 2011

tea time pulak

garlic toast dgn mushroom soup..
jgn marah.. garlic butter homemade tau..
senang je..


bahan2:
room temperature butter or any of your favourite animal or vege fat
minced fresh garlic
mixed english spices
parsley flakes
julienned celery
low fat milk

mix altogether, spread on your bread or French loaf and toast them in your oven.
get the temperature right, don't let them burnt or u'll have to "donate" them to your garbage bin.

selamat mencuba!

nasihat

saya ada seorang kawan yang sangat baik. dah kenal sejak 13 tahun yang lepas. dia memang selalu nasihatkan saya. kadang2 dia macam tahu je saya susah hati. so dia akan call. saya ni degil sikit. tapi dia tak jemu nasihatkan saya sampailah beberapa bulan lepas, dia dah tak tegur saya lagi. mungkin dia dah jemu nasihatkan saya. atau dia nak biarkan saya fikir yang terbaik untuk diri sendiri. saya nak contact dia tapi saya pula rasa malu kalau dia tanya macam-macam pada saya. saya rindu padanya. tapi saya cemburu bila dia contact kawan-kawan saya yang lain yang saya tak expect pun dia akan kenal rapat dengan orang itu.

Wednesday, September 21, 2011

addiction

my addiction: epdrama

Monday, September 19, 2011

de garden ipoh

De Garden Ipoh

London Weight Management

 Boutique

 Gift 

 Crystals

 Boutique

 Flower Shop

 Steel buffer

 Ayam Penyet shop

 Strawberry Moment - strawberry based food and products

 love.. the tree

Fruit-land






 Plenty of empty lots - let's join them :D
 Burger King

 Korean products boutique



 Scary railings! - they shook!


 Pretty green wall

 Boutique

Boutique


 Tokutokuya - the no more 100 Yen Shop

 Toilet

 Wash sink with soap dispenser and waste bin 

 Palms in the restroom

 Open skylight

 Disabled toilet

 Map
.
.
.
.
.

Parkson Grand, Ipoh (IPOH PARADE)
Warehouse sales 50-80%




kepada yang meminati ubat gigi DARLIE

Sunday, September 11, 2011

cincin

ttbe rase cam best pakai cincin hari ni..
bukan tunang ke ape..
tapi cincin arwah tok bagi..
rase cam lawa je kat jari manis ni..
ai dah gatai nak menikah ke?

Sunday, September 4, 2011

after 16 years, you're still there. untouchable.. yet detachable

december 7 2009 is always on my mind
meeting you again is one of the very few greatest events in my life
looking at you is the most rewarding i feel
i'm happy and nervous at the same time
i act awkwardly and can't think straight
feeling like laughing at my pure stupidity
at last i just hide and keep busy with the cake i promised
i really want to talk to you
but i guess i'm just too shy
it's been 16 years but i never get bored over you
i grow even more fond of you and becoming more shy year after year

pressured

Friday, September 2, 2011

hari raya ketiga

pulang ke teluk intan, perak untuk beraya bersama keluarga sebelah ayah.. alahaiii.. ramai betul.. kereta semua besar2 bikin aku jealous aja. yang dah lama tak jumpa tu memang ada lah.. yang tak balik2 sebab sibuk kerana bertugas sebagai doktor di kota kinabalu. abang dia yang lama tak balik tu pun ada.. kakak2nya pun semua ada.. yang sombong tak mau balik

ada anak saudara baru lagi.. apa namanya.. irham, ilham?

rupanya abang long dah beli kereta baru, honda crossroad. tak bawak balik pulak. bawak lexus je. aman dengan bmw 5 seriesnye, abang deli dengan xtrail, jang seperti biasa dgn mercnye.. ijam bawak wish ke?

aku tengok depan rumah tu dah macam kedai jual kereta mewah second hand dah. time aku bila nak sampai ni.. aduhh

dalam rumah dah ada mini indoor playground.. abg man beli untuk anak2 dia.. habis kena belasah. playhouse pun khemah dah kena roboh.. hai anak2 saudara.. kenapalah ganas dan ngelejat sangat?

makan usah kira la.. makan berkali2 pun tak kenyang2.. nasik jagung, ayam masak mamak, ikan rebus sambal, sup ayam, sayur campur, ikan keli sambal cili padi, agar2 telur dgn sirap ros, air oren lagi, kuih, kerepek.

tahun ni aku masih dapat duit raya.. apeda.. sudah tua.. uhuk

sebelum pulang, kami singgah rumah mak teh dan wan chik. hmm mkn lagi, mee goreng, mee hailam.. tapi kat rumah wan chik, minum kopi je.. dah tak larat dah nak makan.. dah pukul 10 malam! si ain dah berhenti pulak jadi wartawan kat majalah remaja.. tak tahan nak kejar dateline katanya..

hmm semalam aku terkena percikan minyak panas kat tangan aku ni.. hai.. sabar jela.. dah tak menggelembung, aku dok tenyeh dengan aloe vera biar elok cepat sikit.. karang, jatuh saham pulak.

hayya alalfalahhh!

Thursday, September 1, 2011

selamat hari raya

hari ni han adik-adik buat open house kecil-kecilan. takde orang datang sangat pun.. kawan-kawan han yang datang adela 4 orang, aminul radziff, abdul hakim abadi, eddy azrul dan seorang kawan baru, fakhrul.. tahun ni rasa tak meriah pun.. entah kenapa.

macam-macam yang berselirat dalam kepala otak ni. nak cerita payah, tak cerita pun payah.. lama betul takde sesi heart to heart.. oh rindunya saat itu..

hmm macam-macam dah jadi. ada kawan yang hilang ayah lagi dua hari nak raya, ada yang operate appendicitis, ada orang nak beli kereta baru, renault megane. ada yang sebaya han, beli kereta baru BMW 5 series, ada yang beli kereta baru, viva elite.

ada orang yang tak paham apa han nak kata.. :P yang ni tak boleh tolong.. memang selalu apa yang han cakap bersifat peribadi, tetapi dalam ayat general yang memang susah orang nak decode. sorry. malu la nak reveal semua kan..

Monday, August 22, 2011

raya purse


ok i know the title is already used somewhere,

in my other blog,


preview:


i dunno why i kept using other blogs to post things.. emm i think i want to separate my whining from good ideas in my mind :P

so stay tune to this blog, haniekunie meraban teben for more whining and emotional stuff.

dan raya2 ni for sure la korang nak duit raya kan? ha kerja la kuat2 sikit supaya boleh dapat duit raya dan boleh bagi duit raya.. :D

sorry encik batu, kadang2 aku memang suka letak font besar kecik.. ke maksud kau MacAM Ni?

Friday, August 19, 2011

cherating

emm lagi 4 tahun ak dah nak 30 tahun.. hahhahaha.. gile tul.. hampir menjadi spinster sudaa.. tapi dalam jangka hayat aku ni, tak pernah sekali pun p cherating. lalu adela.. cherating ni tempat bebudak kuantan melepak selain TC (teluk cempedak). hmm bile tgk deal ni, teringin pulak ha.. tak mahal, 150 je.. stackable lak tu.. maknenye boleh beli byk2 dan gune sendiri jugak la kan.. yela kalau rase nk cuti berlame2 kt cherating tu.. tinggal 3 hari lebih je (until 22 august 2011) untuk beli kupon ni.. banyak savenye. dari rm388, save 61%. ha berbaloi tak? beli cepat.. boleh p honeymoon nanti.. tempatnye pun nampak cantik.. hmm tgk gambar2 ni.. click mana2 gambar untuk p website kupon ni e.

kalau rasa nak urut ada spa disediakan.

agak-agak receptionist ni friendly tak?

hui laut biru!



for more information, click this ------> http://www.malaysiavacationguide.com/holiday-villa-beach-resort.html


selamat bercuti!

Wednesday, August 10, 2011

kebelakangan ini

kebelakangan ini, aku sering terlebih jiwa-jiwa.
ramai yang menegur, tapi aku masih buat bodoh.
mungkin kerana aku menghadam novel sebanyak 4 naskhah seminggu ini.
aku terlalu banyak masa? tak juga.
tapi aku memang gemar membaca novel di waktu senggang atau ketika hati aku rasa sakit.
aku selesa menangis kerana novel atau video-video yang menyayat hati.
fiksyen atau kisah benar.
aku bukan seorang yang muram, aku selalu kelihatan ceria.
aku juga mengamalkan sikap, "senyum dan segala akan ok".
kamu akan kata, "alah, budget ikut drama taiwan la tu".
tapi ini kenyataan.
aku cuba sedaya upaya sembunyikan apa yang hati aku keluhkan.
supaya aku takkan menyusahkan orang lain.
aku selfish, tapi bukan untuk menjengkelkan orang lain.
tetapi aku selfish kerana kedekut untuk berkongsi rasa hati.
yang benar-benar aku selesa sahaja aku luahkan.
itupun dengan rasa ragu-ragu, "mungkinkah aku mengganggu mereka dengan repekan aku ini?"

Tuesday, August 2, 2011

ingin menulis

Is it ok to write things like this???

PERIOD lagi. Terasa ingin menulis lagi. Makanya, telah masuk bulan Ramadhan yang mulia. Tapi aku belum mula berpuasa lagi di hari kedua ini. Hehehe. hari ini BroFramestone buat free giveaway tiket wayang Lulla Man, sebuah filem dari Tanah Siam. Takmau cerita lebih-lebih. Tengok la kat pawagam berhampiran anda, kalau berdekatan dengan aku ade BIG Cinema. Kalau nak tengok trailer, tekan je perkataan Lulla Man kat atas nun, malas nak letak link banyak-banyak kali. tak tahu la pula kalau ada di page fb bro, fb bro kat rumah, atau di blognya yang terbaru, http://www.bualbicara.com/. Menyingkap kisah perkenalan aku dengan bro yang bernama Syukri ni, sejak tahun 2003 lagi. Masa itu, aku masuk the legendary Sekolah Anderson Ipoh untuk Tingkatan 6 bawah selama sebulan setengah. Bro memang dari sekolah yang sama sedang aku dari Sekolah Menengah Gunung Rapat, Ipoh. Lawak je budak sekelas dan seasrama aku ni. Tak boleh cerita lebih-lebih ok. Kui3.

Entry ni bukanlah untuk masuk contest dia yang meriah-la-kut tu. Saja2 je buat sebab rasa nak menulis. Mungkin dah tamat dah pun waktunya. Sebab tu tak letak gambar yang wajib tu.. Hari ni mereka yang bertuah akan dapat peluang berjumpa bro di e@curve untuk menonton Lulla Man. Aku kurang bertuah sebab aku takde kat KL. Untunglaaaaaa. :P Aku kat Manjung lagi walaupun dah takde kerja lagi di sini. kerja based on project. Well3.

Suddenly terfikir, cam best kalau kerja cikgu kan.

Saturday, July 30, 2011

new post

so dah tamat la sebulan aku kerja si manjung ni.
gaji pun dah dapat.
ha? sebab apa sebulan je?
sebab projek dah habis la..
dah kerja dengan syarikat alat ganti kapal, what do you expect?
takkanla aku nak nak reka kapal pulak..
di luar bidang kuasa la pulak kan.. emm bagus jugak kan kalau belajar pasal kapal kan?

Wednesday, July 27, 2011

mereka sangat suka berkahwin


dewan majlis bandaraya ipoh

seorang lagi dah kahwin 23 julai 2011 yang lalu.
sharifah zhafarina empunya diri, pasangannya adli reza senior kami
diijab kabul lepas asar 22 julai 2011.

sheypottt comelll! but why she looks shrunken?
tapi memang lawa la..
venue: ipoh town hall..
food: boleh tahan
kompang: ada dua pasukan kompang. yang tg rambutan tu memang best ah!
hujan lebat!

ada juga najmi yg tengah gile fixie tu, aboo zareem dan gf/tunang, ezmeer, dan siapa tah lagi.. member sirap. :D

nasib ada Lope dan wani. so tumpang diorang sampai kat kete anis. lely ade.. kejap je.. sebab ade family day. dibah dtg dgn hubbynye.. comel.. dibah ade perut.. ade baby kat dalam.. :D

sheypott.. muge bahagia ye..