Thursday, September 30, 2010

MAGIKA

aha.. guess what? i went to KLCC to watch MAGIKA and felt very happy to watch a movie yang sangat membanggakan. of course lah, movies by KRUSTUDIOS always out of norm and this is one of them.


MAGIKA TRAILER

dimulai dengan
introduction puteri bunians di sungai menyanyi-nyanyi dan MAGIKA. huh berdiri bulu roma. kisah sebenar bermula dengan pergaduhan dua beradik yang tidak diketahui punca, apasal asyik bertegang urat macam han dan syasya. tongue sticking out smiley Pictures, Images and Photos kemudian adik kecil, yang bernama Malik merajuk lalu membaca diri ke belukar di belakang rumah neneknya. kakaknya Ayu disuruh Papa untuk mencarinya. dah jerit sana, jerit sini, tak jumpa pun si Malik yang merajuk tu. sudahnya, dia terterjun ke dalam perigi lama dan sampai ke alam MAGIKA. ouh yeah.. puteri bunians yang ramai dijumpai di sungai, gateway antara dua sebenar dan dunia fantasi tersebut terdiri adalah daripada MAYA KARIN, MAYA KARIN, dan MAYA KARIN.

Malik ditangkap oleh nenek kebayan. Ayu pulak termasuk jugak dalam telaga tu, tapi nasibnya lebih baik apabila dapat bercakap-cakap dgn Pak Pandir tentang adiknya dunia MAGIKA.

ok.. yang lain.. korang kene tgk sendiri ok.. hehehe ( ayat dah malas la tu)

yang paling power, ada teknologi video sms tau.. surat dari nenek kebayan kepada puteri gunung ledang.. silalah bawak family dan orang-orang tersayang menontonnya ya.

score: 4.5/ 5

sebab compare dengan HOTEL MANIA, lagu-lagu dalam movie ni dedicated to dan menepati scene. dua lagu yang rasanya paling diperhalusi dalam filem muzikal ni adalah lagu "Penyembuh Rindu" by DIANA DANIELLE dan MAWI dan "Mana Nak Lari" performed by artists dalam filem ni. macam sesuai sangat.. yang lain tu.. bukan tak sedap.. tapi kadang-kadang lirik tak cukup. tak padan dengan satu set melodi. tah tak tau macam mana nak cakap.. tak pandai pun.. tapi memang rasa macam tak cukup.. tapi all in all, starting filem tu je pun dah buat bulu roma meremang.. so.. biasanya kalau itu yang terjadi, bagi han, dah memang best sangat dah tu.. bukan semua benda boleh buat rasa rushed macam tu tau. especially masa OGY's appearance.. ha.. minat sangat kat dia.. rasa nak nangis dengar dia menyanyi..






ada jugak yang bestnya tengok MAGIKA tadi ni.. kebetulan.. malam tadi, DIANA DANIELLE duduk kat sebelah han berbaju kurung.. ha comel sangat.. dengan sape? jeng jeng jeng.. tak perasan.. nampak dia pakai seluar putih je.. tongue sticking out smiley Pictures, Images and Photos

salute KRUSTUDIOS!

ada lagi.. set coordinator filem ni is my senior yang graduated from this IIUM. bangga sekejap tengok nama dia kat credits. way to go Mr. Iqbal!


Wednesday, September 29, 2010

maxis postpaid to hotlink

emm.. recently i'm facing problems with both maxis postpaid plan and maxis broadband. i don't know why i always have to skip the payment and at the end, it brings me to the extend that i have to suspend my line to stop the bill increasing. why is it so? because i used too much sms which is costly if u use postpaid plan which benefits those who like to voice call instead of texting.

T A H I.

so i'm thinking of changing from postpaid plan to prepaid plan which i think can help me from indebted to maxis after this. grr... postpaid got higher sms rate compare to prepaid plan.


from the commercial i saw on tv, it does looks good but i'm not sure what will happen if i really change to hotlink. firstly i don't like to go to a shop to buy the top up ticket. secondly, we are not always mingle around 24 hours store to get those tickets when needed. with postpaid i don't have to top up,but only have to collectively pay for the bill at the end of the month.
enough credit. i always have it expired rather rm0.00 credit. yeah i like it!

so what do you think? should i change to prepaid plan or not? i'll go and pay the suspended bill anyways.. but the way i'm using my phone for, should i keep sticking to postpaid plan?

Saturday, September 4, 2010

salam

selamat hari raya, maaf zahir dan batin

sekarang ni sibuk (konon-kononnya) dengan thesis: drawings, report dan tak ketinggalan, hal terkinja-kinja yang lain.

bagaimanapun masih lagi berpijak di bumi yang nyata.. walaupun kadang-kadang rasa macam tak nak teruskan dah.. cuma kali ni, everything's better, sebab rasa ada orang yang percaya kita boleh buat segala perkara yang rasa-rasa macam mustahil tu.. yay!