Tuesday, May 12, 2009

selamat hari ibu!!

di satu hari ahad yang telah berlalu..
mak: ha.. hari ni korang nak masak ape?
ayah: tunggu buah masak kat pokok
han: err.. tah
syasya: nasi carrot
safi: masak air
adik: tido boleh?
bukan semua dialog ini terjadi. namun, apa yang pasti the whole family turun dapur that very sunday untuk memasak for mother's day celebration. syasya was asked to call everybody to confirm their attendance on the day before. jemputan untuk ke mother's day celebration lunch. huhu (poyo)
yang datang:
pak nyah
anjang and pak jang
mak yang and ima and hana
auntie
achik ken, achik shah and wawa
achik isa, wan chik dan athirah sampai petang sikit
menu seperti yang ada di status ym:
nasik carrot
kurma kambing
dalca sayuran
chutney pudina,
sambal belacan
sirap soda bandung
ayam masak mamak
gokgak oren
rock melon
watermelon
pisang
mango
papaya
wow..makan tak ingat.. dari pagi masuk dapur.. tengahari makan..
petang: aiskrim and tiramisu secret recipe
malam: capati, dan lauk2 tengahari, ayam masak kicap
memang tak larat nak makan, nasib baik ramai yang hadir
pendek kata, rumah han kalau ada celebration apa-apa memang akan menambahkan bilangan inci pinggang tetamu selepas event berakhir.
selepas semua dah makan, pasang lak ym dan skype..
tup2 ada lah liya yang berada di cairo online pulak.. so everybody said hi to her, bersembang di kejauhan (walaupun banyak lagging)
tapi semua balik dengan puas hati atau dengna bekas makanan..
:D
kisah ini adalah gabungan fiksyen dan kisah benar
to all moms:
selamat hari ibu!! i love u!!!

2 comments:

Han suka kalau korang komen