Wednesday, February 15, 2017

tetyut

Assalamualaikum 15022017 0934

adekah ini yang dikatakan angin dah naik ke kepala?

#nakguling


*headache*
*tetyut*

yang kat sana tu pun headache..


get well soon 



#ourthing

Tuesday, February 14, 2017

needed

assalamualaikum.. 14 Feb 2017 1506


Perasaan ada orang tunggu kau balik kerja kat rumah 

Perasaan orang tak bagi kau balik rumah kau sendiri 

Perasaan ada orang nak manja-manja dengan kau

Perasaan ada orang nak share dengan kau

Perasaan macam kau diperlukan





Thank you...







Wednesday, February 8, 2017

Home

Assalamualaikum 2255 08022017

And I will call you home
You'll be mine and I'll be yours
And I just want you to know
In my mind I call you home


- Kelvin Jones

Thursday, January 26, 2017

There's a song that's inside of my soul

Assalamalaikum 26012017 1503

"Only Hope"

[Written by Switchfoot]

There's a song that's inside of my soul
It's the one that I've tried to write over and over again
I'm awake in the infinite cold
But You sing to me over and over and over again

So I lay my head back down
And I lift my hands
and pray to be only Yours
I pray to be only Yours
I know now you're my only hope

Sing to me the song of the stars
Of Your galaxy dancing and laughing
and laughing again
When it feels like my dreams are so far
Sing to me of the plans that You have for me over again

So I lay my head back down
And I lift my hands and pray
To be only yours
I pray to be only yours
I know now you're my only hope

I give You my destiny
I'm giving You all of me
I want Your symphony
Singing in all that I am
At the top of my lungs I'm giving it back

So I lay my head back down
And I lift my hands and pray
To be only yours
I pray to be only yours
I pray to be only yours
I know now you're my only hope




source:
http://www.azlyrics.com/lyrics/mandymoore/onlyhope.html



a song from a walk to remember

One of many titles which i read the original book and watched the movie. 

"A Walk to Remember" was written by Nicholas Sparks; who was born on 31st Dec 1965 (thus the romanticism overflowed, IKR :D ) 

Another great title from him is "The Notebook"; yang sesedih "A Walk to Remember"



dedicated to my beloved
i love you


Wednesday, January 25, 2017

Pouch untuk solehah

Assalamualaikum 0908 25012017

Good morning! Dalam kesejukan musim hujan sekarang ni, tiba-tiba rajin pulak nak menjahit.. πŸ™Š

tak rancang pun tapi ada rasa nak buat. Pencetus rasa tu ialah housemate yang pouch dia pergi kerja dan rosak zipnya.

Kerana malas sikit nak membaiki pouch tu, makanya han buatlah pouch yang baru. Warna yang lain, saiz lebih kurang sama.

Material :
Kain belang dari daiso
Bow dari keratan kain tshirt yang ditambah blanket stitch
Zip dari supermarket mana tah
Bahagian dalam dilapisi polyester felt dari minlon, serdang (untuk bagi pouch ni sturdy sikit)
Lining dalam menggunakan japanese cotton dibeli di kedai kain

Menggunakan mesin jahit dan kemasan akhir jahitan tangan di bahagian zip

Masa: 5 jam


nampak tak? mesin jahit yang dibeli dari zahirah. dia kata takde masa nak menjahit

bahagian dalam guna cotton polka dot dusty pink

Jahitan pertama tahun 2017

Monday, January 23, 2017

nasik ayam

assalamualaikum.. 1710 23012017

Thursday, December 29, 2016